Борисов разговаря с гръцкия си колега Кириакос Мицотакис

  • 28 февруари 2020 21:05

  • 901
  • 1
 Борисов разговаря с гръцкия си колега Кириакос Мицотакис
© Булфото (архив)

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г проведе телефонен разговор с гръцкия премиер Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г..

С оглед на обстановката в Сирия и ситуацията с мигрантите, премиерът Борисов инициира разговора с гръцкия си колега, за да могат двамата да обменят информация за обстановката и да се консултират като добри съседи и стратегически партньори, каквито са България и Гърция.

Борисов разговаря с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел

Министър-председателят Борисов и премиерът Мицотакис се съгласиха, че проблемите в региона могат да се решат само с общи усилия и диалог.

„Сътрудничеството ни е ос на стабилност в Югоизточна Европа. Заедно работим за стабилността и просперитета не само на нашите две страни, но и на целия регион“, заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. В рамките на разговора българският министър-председател подчерта, че България винаги е настоявала за всеобхватен механизъм на ЕС за управлението на миграцията

Последвайте канала на

Novini.bg
901 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Лабораторен плъх

2020.02.29 | 02:32

1

а разговаря ли с никос цикатридинис ?

Добави коментар

Водещи новини