Патриарх Неофит се срещна с президента Румен Радев

  • 28 февруари 2020 13:06

  • 388
  • 3
Патриарх Неофит се срещна с президента Румен Радев
© Българска патриаршия

Днес в Синодната палата Българският Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на прие президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Президентът Радев благодари за възможността в този празничен ден да се срещне с предстоятеля на Българската църква. Той обърна внимание на изключителната важност на събитието, случило се преди век и половина и дало тласъка за началото на църковно-народните борби, както и дало знак пред света, че има народ, който не е забравил миналото си, но е готов да изгражда и бъдещето си.

Президентът постави и въпроса за предстоящата реставрация и консервация на Патриаршеската катедрала. Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на от своя страна допълни, че духовниците положили труда си и живота си за изграждането на Българската екзархия не бива да бъдат забравени, но паметта им да пребъдва от род в род.

Патриарх Неофит прие дарените от Папата мощи на свети Климент и свети Потит

По повод голямата годишнина президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на подари на Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на карта на Българската екзархия.

На срещата участие взеха Негово Преосвещенство Мелнишкият епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод и ик. Николай Георгиев, началник на отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
388 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.02.28 | 15:39

3

Slugata na diavola, prostia selianin ot Slavianovo, GUmen GADEV TAPOTO, na sreshta s gospodnia namestnik!

2020.02.28 | 15:35

2

Лицемер

2020.02.28 | 14:22

1

Комунистите не вярват в Бог.

Добави коментар

Водещи новини