Илиан Тодоров: Мая Манолова да спре с дивия популизъм и опитите за сепаратизъм във ВиК-сектора

  • 28 февруари 2020 11:29

  • 1784
  • 3
Илиан Тодоров: Мая Манолова да спре с дивия популизъм и опитите за сепаратизъм във ВиК-сектора
© Областна управа - София

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров призова кметовете и гражданите на общините от Софийска област да не се поддават на дивия популизъм, целящ внасяне на хаос в системата на ВиК на територията на областта, съобщават от Областната управа на София.

„Като областен управител на Софийска област няма да допусна общините Самоков и Елин Пелин да излязат от Асоциацията по ВиК, на която съм председател, първо, защото това е незаконосъобразно, и второ, защото излизането на дори и една община ще лиши всички общини от получаване на над 1 млрд.лв средства от ЕС за подмяна и ремонт на ВиК мрежата. Няма да коментирам подкрепата, която г-жа Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на дава за излизане на Самоков от ВиК асоциацията, а само ще попитам, като призовавам гражданите също да я питат: „Защо не обжалва решението на КЕВР, с което се вдигна цената на водата?“ Гражданите имат право да протестират, но трябва да бъдат внимателни дали протестите им не се използват за вдигане на нечии рейтинги?

Дали с тези откровени призиви за сепаратизъм в Асоциацията по ВиК и отделяне на общини от нея, не се цели цялостна дестабилизация на територията на областта, а оттам и в държавата? Нека гражданите на Самоков да протестират, но и да си зададат въпроса: Кого обслужва това, което г-жа Манолова се опитва да направи и искат ли да участват в него?

Илиан Тодоров: Човещината в днешно време е най-голямата ценност

Аз съм областен управител на най-голямата област в държавата и НЯМА ДА ДОПУСНА общините Самоков и Елин Пелин да напуснат Асоциацията по ВиК заради нечий див популизъм и заради възраждане на нечии политически кариери. Решенията в тази посока на общинските съвети са незаконни и ще бъдат оспорени пред Административния съд.

Държа гражданите на областта да знаят, че АЗ ЕДИНСТВЕН пуснах жалба в Административния съд против решението на КЕВР, с което се вдига цената на водата. Пуснал съм жалба и срещу заповедта на управителя на ВиК-София, с която вдига цените на водата.“

За мен гражданите са много по-важни от нечии политическите амбиции! Затова няма да допусна популизмът и опитите за сепаратизъм във водния сектор на територията на областта да лишат хората от качествена услуга и от чиста вода, подчертава Тодоров.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1784 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Сев

2020.02.29 | 10:43

3

Мая лайнометката освен да всява раздори друго не знае.

2020.02.28 | 13:07

2

А ти си от селяните в София и ти личи.

2020.02.28 | 12:21

1

Комунист означава идиот, който непрекъснато създава проблеми. Мая Картечарката е поредната идиотка от клана БСП, софиянците не я избраха за кмет и тя е решила да води тотална война срещу тях.

Добави коментар

Водещи новини