Николай Нанков: С ТОЛ системата ще има справедливост, нейното въвеждане е една от най-важните реформи

  • 27 февруари 2020 18:35

  • 838
  • 5
Николай Нанков: С ТОЛ системата ще има справедливост, нейното въвеждане е една от най-важните реформи
© Кадър - БНТ

Въвеждането на ТОЛ системата наистина е една най-важните реформи. С нея ще се въведе справедливост - който руши повече, той ще плаща повече. Другото е, че с ТОЛ системата България ще може да се възползва от своето геостратегическо положение.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ зам.-министърът на регионалното развитие Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е. "ТОЛ системата влиза в сила от 1 март с известни отстъпки и отсрочки. Превозвачите дадоха мъжката си дума на премиера и обещаха след 3 месеца отново да проведем среща и да видим дали тези отстъпки в цените са ползени за цялото общество и дават ли нужния резултат. Нашата система е една от най-иновативните. Имаме няколко начини на заплащане за изминатото разстояние - чрез бордови устройства, GPS устройства, третият начин, с който в най-голяма степен ще стартира ТОЛ системата, са маршрутните карти. Всички ГКПП са обурдвани с маршуртни карти и наши служители ще съдействат на всички шофьори. Маршрутните карти ще могат да бъдат закупени и от нашето мобилно приложение, като естествено, че маршрутът ще може да бъде променян в картите. Закупуването на една такава карта ще отнема 5-6 минути и няма да възпрепятства трафика. Всичко е осигурено. И трите начина за плащане ще са абсолютно безплатни", разкри Нанков. 

Петя Аврамова за тол системата: Който руши повече, ще плаща повече

"Темата за ТОЛ системата не само се политизира, но има сериозен отпор срещу нейното въвеждане. Още от първия кабинет на Борисов имаше обжалвания, фалшиви новини. ТОЛ системата е изключително тежка в софтуерно отношение. Това е причината да има отстъпки и отсрочки за 3 седмици, за да може да се напаснат нещата. Разбрали сме се с превозвачите да коментираме отново отстъпките в цените. Нашата цел е с въвеждането на ТОЛ системата да пътуваме по по-добри пътища. Основният финансов ресурс, който бъде събран от системата, ще отива за ремонтиране на републиканската пътна мрежа и пътища, които не са пипани от 30-40 години", обеща Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е.

Николай Нанков: Някой трябва да поддържа пътя, да не останем само накрая с автомобила вкъщи

Последвайте канала на

Филип Епитропов
838 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
СДС кендзеф

2020.02.27 | 18:50

1

Плащаш общински данък (пътен данък)плащаш и тол такса на същия път на които си платил пътен данък за над 3.5 тона СДС само бъркотия може да сътвори

2020.02.27 | 20:30

3

Сам си отговаряш: Общинския данък е за общинските пътища за които не плащаш винетка, а общината ги поддържа. намали ракията.

Hasan

2020.02.27 | 22:40

4

3,5 pıti poveçe şte se plaşta v sravnenie s Ungariya. Horata şte plaştat, zaştoto sa sınlivi. Da piem silno kafe!

2020.02.27 | 19:35

2

kakva spravedlivost bre grobarski bokluk kato vinetki horata plashtat po sveta samo za magistralni patishta a vie grobarskite prestapnici reketirate naroda da vi plashta cialata porutena patna mreja.

2020.02.28 | 11:41

5

Лайняр, пиши на кирилица.

Добави коментар

Водещи новини