Борисов ще се срещне с премиера на Черна гора

  • 27 февруари 2020 15:08

  • 282
  • 0
Борисов ще се срещне с премиера на Черна гора
© Булфото (архив)

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще се срещне утре, 28 февруари, с премиера на Черна гора Душко Маркович, който е на официално посещение у нас.

Във фокуса на разговора им ще са добрите двустранни отношения и възможностите за задълбочаването им в сферите от взаимен интерес като икономика, инвестиции, енергетика, туризъм. В рамките на срещата ще бъде обсъдено още създаването на необходимите условия за увеличаване на стокообмена между двете страни, подобряване на транспортната свързаност, активизиране на преките контакти между местните власти, както и на културния и образователния обмен.

Черногорският президент към българския вицепрезидент: Благодаря на България за подкрепата по пътя ни към ЕС

По време на разговора премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще постави акцент пред черногорския си колега Душко Маркович върху последователната подкрепа на България за европейската интеграция на Черна гора, която е най-напредналата страна по своя път към ЕС и служи като пример за региона. България бе сред държавите, които оказаха най-силна подкрепа на Черна гора за присъединяването й към НАТО.

Ще бъде проведена и разширена среща на двете официални делегации, водени от министър-председателите Борисов и Маркович.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
282 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини