Кметът на Перник връща за ново обсъждане бюджета на общината

  • 24 февруари 2020 18:18

  • 1272
  • 1
Кметът на Перник връща за ново обсъждане бюджета на общината
© Фейсбук

Кметът на Перник Станислав ВладимировСтанислав ВладимировСтанислав Владимиров е роден на 30 декември 1978 г. в София. Завършил е средното си образование в връща за ново обсъждане в Общинския съвет предложените от него бюджет на общината за 2020 г., програма за управление и разпореждане с общинската собственост и структура на общинската администрация. Това съобщи общинският пресцентър.

Според кмета в изменения с решение на Общинския съвет бюджет е налице несъответствие между отделни бюджетни пера, липсва съпоставимост между приходна и разходна част, освен това е небалансиран и незаконосъобразен. Във връзка с това Владимиров връща за преразглеждане и останалите важни за изпълнението на бюджета документи, които влияят пряко върху приходната и разходната му част.

С гласуването си против предложените програма за управление и разпореждане с общинската собственост и структура на общинската администрация, Общинският съвет също противоречи на множество правила и закони, съобщава пресцентърът. Това ставало ясно от актовете, с които кметът ги връща за ново обсъждане, се посочва в съобщението.

На извънредно заседание на 11 февруари Общинският съвет в Перник прие бюджета на общината, но промени поименния списък на капиталовите разходи. Бяха направени промени и във финансирането на кметствата. Отхвърлени бяха предложената от кмета структура на общинската администрация и програмата за управление и разпореждане с общинска собственост, които са пряко свързани с гласувания бюджет.

Последвайте канала на

Novini.bg
1272 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.02.24 | 20:19

1

Номинирам го! Свестен и честен човек е

Добави коментар

Водещи новини