ЕАЦС с конференция на тема "Инициативата "Три морета": свързаност, конкурентноспособност и сигурност"

  • 24 февруари 2020 16:59

  • 732
  • 9
ЕАЦС с конференция на тема "Инициативата "Три морета": свързаност, конкурентноспособност и сигурност"
© ЕАЦС (архив)

Евро-атлантическият център за сигурност, в партньорство с Външно министерство на Естония, ще проведе конференция на тема „Инициативата "Три морета": свързаност, конкурентноспособност и сигурност“ на 26 февруари (сряда) от 10:30ч. в София хотел Балкан, зала „Средец“, съобщиха от пресцентъра на ЕАЦС.

Събитието ще събере за конструктивен диалог представители на правителството и Администрацията на президента на Република България, както и Външно министерство на Естония като страната-домакин на следващата среща на върха на инициативата през юни 2020г. Целта на събитието ще бъде от една страна представянето и обсъждането на приоритетите на Естонското председателство на Инициативата „Три морета“, визията за бъдещето и добавената й стойност за региона на Триморието, от друга – дефинирането на българските приоритети в рамките на така зададения дневен ред, както и ролята, която страната ни трябва да поеме, за да може активно да участва в процесите и да се възползва от ползите от инициативата.

Цветан Цветанов участва в конференция на Атлантическия съвет за Инициативата „Три морета“

Говорителите ще включват Райнер Сакс, главен секретар на Министерство на външните работи на Естония, Вероника Орбецова, съветник по външна политика на президента на Република България, Милен Люцканов,  заместник-министър на външните работи на Република България и проф. Румен Кънчев, експерт на ЕАЦС по геополитика и отбрана. Модератор на събитието ще бъде председателят на Управителния съвет на ЕАЦС Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, а във видео обръщение своята гледна точка ще сподели старшият изследовател към Атлантическия съвет във Вашингтон Ян Бжежински.

Цветан Цветанов се срещна с посланик Стюарт Айзенстат и участва в конференция за Близкия Изток в Института за международно право в Джорджтаун

Инициативата „Три морета“ обединява дванадесет държави членки от региона на Адриатическо, Балтийско и Черно море, като се стреми към по-бързо развитие на региона на Триморието чрез създаването на транспортни, енергийни и дигитални връзки. Инициативата постепенно придобива все по-ясни параметри за своето функциониране, приоритети и механизми за сътрудничество, като има потенциал да създаде осезаеми ползи за членуващите в нея държави, сред които е и България.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
732 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2020.02.24 | 18:22

4

не показвайте този измамник повече , имайте милост към този народ .

Анатема,Цвъки !

2020.02.24 | 17:27

3

До кога Гешев ще се прави на ощипана булка и не осигурява кафез за Молитвената закуска,а му позволява да обикаля по света като простинал конь !

цвъки

2020.02.24 | 17:20

1

цвъки молитвената закуска да каже как се финансира и дали това е дъжавна измяна и шпионаж в полза на чужди държави????

Апартамент геи

2020.02.24 | 17:25

2

Цветанов не спира да забърква воини само и само да изкара някои лев кои му е дал това право сам се превазгласил за някакъв си

Къща тъща

2020.02.24 | 20:56

5

Какви войни забърква, бе, полуграмотен трол такъв...

Лотарджи Йово

2020.02.24 | 20:59

6

Ей, спряха талончетата за търкане и глупавите решиха да потролят по сайтове и фейсбуци...
Стига хейтили - ще ревете един ден всички за Цветанов!

ЕАЦС

2020.02.24 | 21:04

8

Мачкай, Цецо!

Бъдеще

2020.02.24 | 21:02

7

Цветанов има огромен потенциал, а вероятно - и добра подкрепа в чужбина! Радвам се, че работи за България и извън ГЕРБ!

Браво

2020.02.24 | 21:06

9

Това събитие показва кой е истинският обединител на нацията и кой е способен да спре войната между институциите!

Добави коментар

Водещи новини