Борисов се срещна с държавния министър на вътрешните работи, спорта и интеграцията на Свободната държава Бавария

  • 24 февруари 2020 12:36

  • 433
  • 0
Борисов се срещна с държавния министър на вътрешните работи, спорта и интеграцията на Свободната държава Бавария
© Министерски съвет

България и Бавария отдават голямо значение на въпросите на сигурността в рамките на Европейския съюз.

Това отбеляза министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на срещата си с държавния министър на вътрешните работи, спорта и интеграцията на Свободната държава Бавария Йоахим Херман, съобщиха от правителствената информационна служба. В рамките на разговора им в Министерския съвет премиерът Борисов изтъкна традиционно приятелските отношения на страната ни с Германия, в това число и с федералната провинция. „Ще продължим да разчитаме на подкрепата на Германия, и в частност на Бавария, за нашите усилия в полза на общоевропейската сигурност“, заяви Борисов.

Министър-председателят акцентира върху отличната съвместна работа по приоритетната област „Сигурност“ на Дунавската стратегия. „Благодарение на доброто взаимодействие, което страните ни имат като координатори, тази приоритетна област е една от най-успешните в рамките на стратегията“, добави Борисов.

Борисов към комисар Йохансон: Трябва общоевропейско решение как да действаме с коронавируса

По време на срещата премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г отбеляза усилията на България за гарантиране сигурността на външните граници на ЕС и сътрудничеството с Фронтекс. „Високо ценим сериозния принос на Германия към съвместните операции на българските граници“, посочи още министър-председателят. Борисов добави, че в контекста на борбата срещу международния тероризъм страната ни отдава голямо значение на бързия и качествен обмен на информация между всички ангажирани институции в реално време.

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г подчерта ползите от развитието на полицейското сътрудничество и проактивната съвместна работа по всички въпроси от взаимен интерес. По думите му обмяната на опит и експертиза между службите е от голямо значение за противодействието на трансграничната престъпност. Борисов изтъкна, че България е активен партньор в международното полицейско сътрудничество, като допринася за редица успешни международни разследвания.

Бойко Борисов: Лъжем ли bTV, аз и НСИ? Приемам критика, но не и лъжата!

В рамките на разговора премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г отбеляза също борбата срещу трафика на културно-исторически ценности, като изрази увереност, че по тази тема двете страни ще надградят досегашната си успешна работа. Министър-председателят обърна също така внимание, че като съпредседател на Берлинския процес през настоящата година България работи за засилване на регионалното взаимодействие в борбата срещу корупцията и превенцията на радикализацията сред младите хора.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
433 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини