Румен Радев изразява съболезнования на германския си колега Франк-Валтер Щайнмайер по повод нападенията в Ханау

  • 20 февруари 2020 17:53

  • 555
  • 6
Румен Радев изразява съболезнования на германския си колега Франк-Валтер Щайнмайер по повод нападенията в Ханау
© Булфото (архив)

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изразява съболезнования на германския си колега Франк-Валтер Щайнмайер по повод нападенията в германския град Ханау, довели до множество жертви и ранени, съобщиха от прессекретариата на президента.

"Република България остро осъжда тези актове на насилие. Подобни прояви, насочени срещу мирни граждани, не могат да бъдат оправдани по никакъв начин и показват, че расизмът и ксенофобията винаги водят след себе си омраза и нетърпимост", посочва президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. По думите му никакви политически, етнически и религиозни каузи не могат да бъдат отстоявани с насилие.

Борисов изпрати съболезнователна телеграма до Меркел

"Потвърждаваме своята решимост да допринасяме към усилията на международната общност за борба срещу радикализма, ксенофобията и расизма във всичките им форми и проявления", подчертава държавният глава. Президентът отбелязва още, че атаките в Ханау са пореден тежък удар срещу свободата и неприкосновеността на човешкия живот и ни обединяват в борбата с тероризма.

Последвайте канала на

Novini.bg
555 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
w

2020.02.20 | 21:00

2

цър цър

e

2020.02.20 | 20:59

1

Космически нива делят Радев от Борисов, този доблестен патриот. Скоро кликата на недоразумението Радев, ще се изяде от вътре.Падението му ще бъде невероятна гледка за зрителя.Скоро ще търка наровете на някой затвор .

q

2020.02.20 | 21:01

3

Много хора свалиха доверието си от президента, когато чуха телефонния му разговор с ген. Стойков. Беше унизително да чуем как държавният глава не оспори намерението да се крият документи и обеща да изпрати "Митко" на помощ.

e

2020.02.20 | 21:01

4

Мишката Радев е в капана,който му е щракнал опашката и сега му остава само да църка от болка. ..цър цър

2020.02.20 | 23:52

5

NAI SLABIA PEZIDENT DO SEGA JALKO;

2020.02.21 | 00:21

6

Радев,кво си овесил нос бе,гемиите ли ти потънаха,или за това че ти изкараха кирливите ризи?

Добави коментар

Водещи новини