Започна регистрацията за участие в избора на Съвет за развитие на гражданското общество

  • 20 февруари 2020 10:28

  • 217
  • 0
Започна регистрацията за участие в избора на Съвет за развитие на гражданското общество
© Pixabay

Електронната платформа за регистрация, относно участието в изборите за членове на Съвета за развитие на гражданското общество 2020 бе отворена тази сутрин в 8.00 часа с публикуване на официална покана на сайта www.strategy.bg., съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Право да участват в избора на първия у нас Съвет за развитие на гражданското общество имат всички неправителствени организации с нестопанска цел в обществена полза. Регистрирайки се на електронната платформа, организациите могат да заявят желанието си да участват в гласуването и да се кандидатират за членство в Съвета. Срокът за това е 15 работни дни от публикуването на поканата. Вторият етап на изборната процедура – начало на гласуването - ще бъде обявен също с официална покана на Платформата. Потребителите с потвърдена регистрация имат право да гласуват за 14 организации, включително за себе си. Кампанията за гласуване ще продължи 10 работни дни.

Електронната платформа за избора на членове на Съвета е общодостъпна за проследяване хода на регистрацията и гласуването. На Платформата е публикувана и информация за функциите и състава на Съвета, общите условия за ползване, описание на процесите за регистрация и участие в процедурата за избор.

Определени са НПО-тата, които ще участват в Съвета по съдебна реформа

Последвайте канала на

Novini.bg
217 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини