Валери Симеонов пред българската общност в Цариброд: Правителството ще финансира културните ни центрове зад граница

  • 19 февруари 2020 20:23

  • 2267
  • 4
Валери Симеонов пред българската общност в Цариброд: Правителството ще финансира културните ни центрове зад граница
©

Зам.-председателят на българския парламент Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 съобщи пред българската общност в Цариброд днес, че Министерски съвет е взел решение за финансиране на българските културни центрове и неправителствени организации зад граница. Новината бе посрещната с възгласи „Браво” и радост от страна на сънародниците ни в сръбското градче.

Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 благодари на министрите Захариева и Горанов, но подчерта, че това е ангажимент, за който „Обединени патриоти” са настояли още при формирането на общата управленска програма с ГЕРБ – изрични текстове за подпомагане на българските общности зад граница. По думите му в отношението на България към живеещите зад граница наши сънародници през последните години има сериозна промяна и тя е свързана и със сериозното присъствие на патриотичните сили в българския парламент.

Посланик Радко Влайков получи най-високото отличие на община Цариброд

Зам.-председателят на Народното събрание Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, народните представители от НФСБ Валентин Касабов, Славчо АтанасовСлавчо АтанасовСлавчо Атанасов е български политик, кмет на град Пловдив от 2007 г. до октомври 2011 г. Член е на партия, Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски, Петър Петров, от ВМРО – Юлиан Ангелов и Йордан Йорданов, от ГЕРБ Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на и Димитър ГлавчевДимитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в избраха днес да се преклонят пред паметта и делото на Васил Левски заедно с българите в Цариброд.

Представителите на българската делегация поднесоха венци и цветя пред паметник на Апостола в сръбското градче. Местните хора коментираха, че за първи път има толкова сериозно присъствие на българската държава, на представители на сръбската власт, на академичните среди у нас.

„Днес сме тук заедно, за да се преклоним пред най-великия българин, пред човека, който създаде и възроди съвременната българска държава и съвременната българска държавност, чиито символи са свободата, демокрацията, равноправието и законността”, подчерта пред паметника на Апостола Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

България отпуска 180 000 лв. за паметника-костница "Нешков връх" край Цариброд

„Длъжни сме пред него – да изпълняваме своя патриотичен дълг, всекиму според работата, възможностите и поста - да бъдем българи”, каза още зам.-председателят на НС.

Още един важен акт предшества поклонението пред паметника на Левски в Цариброд днес – секретарят на КИЦ-Цариброд Далибор Миланов и ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров подписаха план за работа на основата на споразумение, сключено между културния ни център в Цариброд и българското висше училище през миналата година. Този план за работа включва обучение от университетските преподаватели на деца от местната гимназия, участие в съвместни европейски проекти, съвместна научно-изследователска работа, публични лекции, посещения на българчета от Цариброд в София и още редица образователни, научни и културни дейности, посочиха от екипа на проф. Димитров.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2267 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.02.19 | 20:53

1

Мръсен русофоб.

2020.02.19 | 22:20

2

Българите се делят на патриоти и русофили(стици)/рублофили още от Съединението на България против което е била Руслямската империя

Той

2020.02.19 | 23:36

3

Западните покрайнини отдавна трябва да са част от България Федерацията отдава не съществува Няма кой да наложи международния договор да влезе в сила(Ньойския) Хърватска няколко пъти си е давала своя дял безвъзмезно на България В Западните покрайнини има злато бг политици

Емир

2020.02.21 | 07:01

4

Долен.боклук

Добави коментар

Водещи новини