Ципов: Президентът да каже къде вижда условия за предсрочни избори и служебен кабинет

  • 17 февруари 2020 18:22

  • 1531
  • 8
Ципов: Президентът да каже къде вижда условия за предсрочни избори и служебен кабинет
© Кадър - БНТ

Днешното изявление на президента е контрапродуктивно и не е полезно за българското общество. Дали премиерът е знаел за подслушването на президента, е ясно разписано в закона. Там никъде не пише, че премиерът е запознат с действията на ДАНС.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ бившият зам.-министър на вътрешните работи и нястоящ депутат от ГЕРБ Красимир ЦиповКрасимир ЦиповКрасимир Ципов е български политик, народен представител в 41, 42, 43 и 44-то Народно събрание. На два, който коментира днешните думи на президента, че Борисов прехвърля отговорността за СРС записите, както и че премиерът атакува президентското семейство. "Президентът трябваше да каже къде вижда условията за служебно правителство. Аз лично не виждам такива условия. Ние ясно сме заявили желанието си, че кабинетът има за цел да изкара целия си мандат. Доходите растат, икономическото развитие върви нагоре - това ли са условията за предсрочни избори? Днес чухме и една заплаха, че един служебен кабинет ще разкрие всички проблеми на настоящето управление. Нещата в България се развиват в правилната посока и няма никави условия за предсрочни избори и служебно правителство", категоричен бе Ципов.

Румен Радев с нова атака срещу Борисов

Той говори и по темата за борбата с битовата престъпност и акциите от последните дни в цялата страна. "Статистиката показва спад на редица престъпления. Над 50% има спад на телефонните измами. Това не трябва да успокоява органите на МВР и те трябва да продължат своята целеустремена работа. Никой не е изкоренил напълно битовата престъпност, но последователните действия водят до едно значително намаляване на тези престъпления. Не виждам връзка между грабежите в страната от последните дни. Тези тежки престъпления са изключително неприятни и държавата трябва да мобилизира всички свои ресурси, за да се разкрият извършителите и те да получат своите наказания. От началото на формирането на това правителство един от приоритетите е борбата с битовата престъпност. Никога не сме обещавали, че във всяко едно населено място ще има засилено полицейско присъствие. Във всяко едно населено място трябва да има присъствие на мобилните екипи, които включват служители на полицията и жандармерията. Гражданите трябва да подават сигнали. Аз смятам, че служителите на МВР си вършат съвестно работата и реагират своевремнно на всички сигнали. В последните седмици се провеждат акции срещу битовата престъпност и това ще даде резултат. Не мисля, че тези операции са кампанийни и някакъв пиар ход", завърши Красимир ЦиповКрасимир ЦиповКрасимир Ципов е български политик, народен представител в 41, 42, 43 и 44-то Народно събрание. На два.

Гешев разкри как може да се промени нивото на битовата престъпност у нас

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1531 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2020.02.18 | 03:25

6

Народа е зад президента. Това го знаят и ги е страх.

Тутурутка

2020.02.18 | 21:37

8

Кой народ ?Аз не съм гласувала за президента и не го подкрепям !Така че ме говорете от името на народа !

2020.02.17 | 20:14

3

Интересно, как Радев става летец, с тази лабилна психика? Явно с много връзки. Ако всеки летец си изпуска нервите така, тежко на авиацията. Това, че съм се качвал на кънки, не означава, че съм от професионалната хокейна лига.

ПФ

2020.02.18 | 07:50

7

А това че можеш да различиш аналгин от аспирин правили те медицинска сестра....

2020.02.17 | 20:21

5

интересно как боко е влезнал в школата в симеоново .

Лея

2020.02.17 | 19:34

2

Е той ако е прост, не знам какво трябва да кажем за Радев?!Или Нинова? Ако нямаш да казваш нещо смислено,по добре си мълчи!!!

2020.02.17 | 20:19

4

ало ТАНОВ изкарай момчетата , защото съм обещал на МИШО бирата да не го закачаме .

2020.02.17 | 18:50

1

ЦИПОВ , мнооо си прост .

Добави коментар

Водещи новини