Габриел съветва София как да стане модерна община

  • 17 февруари 2020 13:53

  • 314
  • 0
Габриел съветва София как да стане модерна община
© Фейсбук

Въвеждането на електронни услуги за гражданите и бизнеса, дигитализацията на процесите на управление и обслужване, прилагането на иновативни градски решения представлява моделът на една иновативна община. Това е и шансът за задържане на младите хора и таланти. Това смята еврокомисар по дигитализация и зам.-председател на ЕНП Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

"Поздравявам Столична община за превръщането на София в бързо развиващ се технологичен център в Европа. Със заместник-кмета Владимир Данаилов обсъдихме възможностите по настоящата програма „Хоризонт 2020“ и бъдещите програми „Хоризонт Европа“, „Цифрова Европа“ за подкрепа на работещи иновативни решения, за реализация на стратегията за дигитална трансформация на София. Наблегнах, че по програма "Хоризонт Европа" е предвиден тематичен стълб "Цифрово пространство" за партньорство с бизнеса. Полезните взаимодействия с програма „Цифрова Европа“ ще подпомогнат инвестициите в данни и високопроизводителни изчислителни технологии, изкуствен интелект, киберсигурност и специализирани цифрови умения", заяви тя.

Мария Габриел награди най-успешните в Европа малки и средни цифрови предприятия

Габриел коментира актуализирането на европейския план за цифрово образование, който ще подпомогне развитието на нужните цифрови умения.

"Съгласихме се, че мисията за климатично неутрални и интелигентни градове по „Хоризонт Европа“ е отлична възможност за разрешаване на обществените предизвикателства в градовете в полза на гражданите. София има огромен потенциал за превръщането си в интелигентен град чрез интегриране на иновативни технологии в сградите, транспорта и инфраструктурата, чрез дигитализация на процесите и услугите", каза още еврокомисарят.

Последвайте канала на

Novini.bg
314 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини