"Воля" иска спешно изслушване на двама министри за коронавируса

  • 17 февруари 2020 11:40

  • 569
  • 0
"Воля" иска спешно изслушване на двама министри за коронавируса
© Булфото (архив)

Да се проведе спешно изслушване на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и на министъра на вътрешните работи Младен Маринов в пленарна зала относно мерките, които са предприели за опазването на гражданите на България от коронавирса 2019-nCoV. Това съобщиха от пресцентъра на партия "Воля".

Искането внесе в деловодството на НС Кръстина Таскова от ВОЛЯ, избрана в 27 МИР Стара Загора. Поради високата степен на обществена значимост на проблема, Таскова настоява изслушването да бъде първа точка още на първото заседание на парламента в сряда, 19.02.2020 г.

Ето какво е състоянието на мъжа със съмнения за коронавирус в Стара Загора

Кръстина Таскова пита министрите и за това какви мерки се взимат за предпазване на населението в Стара Загора, тъй като хората в града са много притеснени.

Поводът е съобщение на здравното ведомство, че вчера украински гражданин, пребивавал през последните три години в Китай, е постъпил в Клиниката по инфекциозни болести в МБАЛ „Проф. Д-р. Ст. Киркович“ АД за наблюдение със съмнение за коронавирус. Резултатите от пробата му се очакват днес.

„Ситуацията изисква максимално бързи и категорични действия, за да се опазят всички български граждани“, коментира Таскова.

(Снимка: Партия Воля - Кръстина Таскова)

Последвайте канала на

Радина Лазарова
569 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини