Захариева каза защо Тирана и Скопие трябва да влязат в ЕС

  • 17 февруари 2020 11:13

  • 272
  • 1
Захариева каза защо Тирана и Скопие трябва да влязат в ЕС
© Фейсбук

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на председателства в Брюксел работната закуска на външните министри от Европейската народна партия. Тя разкри, че това се е наложило заради отменен полет полетът на ирландския й колега Саймън Ковни.

"Веднага след това се включих в неформална среща на външните министри от ЕС, организирана от италианския ми колега Луиджи ди Майо, посветена на европейската интеграция на Албания и на усилията на международната общност да помогне на страната да се възстанови от земетресението", каза Захариева.

Екатерина Захариева се срещна с генералния секретар на Съвета на Европа

По думите й тя е декларирала отново подкрепата на България за започване на преговори за членство с Тирана и Скопие. Обсъдено е било и състоянието на Албания след  опустошителния трус. По-късно на Захариева й предстои съвет на външните  работи. Тя ще присъства и на донорската конференция за Албания, организирана от ЕС.

Сн. Е. Захариева, Фейсбук

Последвайте канала на

Novini.bg
272 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.02.17 | 11:38

1

Значи в България всичко е наред с 2,5 мл. емигранти, с бездомни и мизерни пенсии и заплати, че тръгнахме да се тревогите за Албания?
Вкарате ги в ЕС, те и без това са такава напаст, че тогава ще започне разпадането му!

Добави коментар

Водещи новини