Борисов се срещна с държавния министър за външни работи на Кралство Саудитска Арабия

  • 14 февруари 2020 19:15

  • 1471
  • 2
Борисов се срещна с държавния министър за външни работи на Кралство Саудитска Арабия
© Министерски съвет

Кралство Саудитска Арабия е извънредно важен и желан партньор за България. Изразяваме задоволство от активизирането на отношенията между нашите две страни особено в последните години.

Това заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на срещата си с държавния министър за външни работи на Кралството Адел Бин Ахмед Ал-Джубеир, съобщиха от правителствената инфорамционна служба. Двамата разговаряха в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността. Министър-председателят Борисов изтъкна, че България и Саудитска Арабия играят важна роля в своите региони. „Имаме сходни виждания и позиции по множество международни въпроси. В този контекст заинтересовани сме да развиваме сътрудничество в областите от взаимен интерес“, подчерта българският премиер. Той изтъкна възможностите за задълбочаване на партньорството в сферата на сигурността, борбата с тероризма, икономиката и инвестициите.

Бойко Борисов се срещна с министър-председателя на автономния иракски район Кюрдистан Масрур Барзани

„Изразяваме готовност за развитието на нови двустранни връзки и в земеделието, високотехнологичните отрасли, енергетиката, туризма“, добави премиерът Борисов пред държавния министър за външни работи на Кралство Саудитска Арабия. В хода на разговора бе заявено желание за редовен обмен на мнения по важни международни и регионални теми за двете страни.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1471 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гост

2020.02.14 | 23:26

1

Как ли го е изтърпял

2020.02.14 | 23:46

2

щего напукам на найкати в кутката.

Добави коментар

Водещи новини