Павел Шопов за приватизацията: Дивашки грабеж, разкостване на държавата

  • 14 февруари 2020 16:24

  • 1351
  • 0
Павел Шопов за приватизацията: Дивашки грабеж, разкостване на държавата
© Кадър: Нова телевизия

Като дивашки грабеж и разкостване на държавата депутатът Павел Шопов определи времето на Иван Костов, в което се случиха повечето приватизационни сделки у нас. В предаването “Плюс - минус” атакистът аргументира внесените законодателни промени за отпадане давността за престъпления при приватизация.

По думите на Шопов има очаквания и от хората по тази тема, а се виждала и готовност у политическите лидери сега това да стане. Депутатът напомни, че от създаването си “Атака” повдига този въпрос, имайки разбирането и от двама главни прокурор - Филчев и Велчев.

“През  2016 г Борисов като лидер на ГЕРБ заговори за въпроса за приватизация, но той имаше предвид повече Нинова за “Техноимпекс” и имаше по-тясна цел да бъде уязвена тя. С ега обаче обществото достигна до абсолютнаста нетърпимост по темата с прехода. Задачата на мпорала е именно това да се случи”, коментира Шопов.

Според атакиста всичко е въпросът на политическа воля. Той разкри, че АТАКА не е обсъждала своята идея за промени в Наказателния кодекс с главния прокурор Иван Гешев, който преди дни нареди на Държавната агенция за национална сигурност цялостно разследване за този период на прехода.

“Не сме имали комуникация с Гешев,  но е удивително съвпадението”, каза депутатът.

От "Атака" предлагат да отпадне давността при приватизация

На въпрос защо с лансирането на законодателната инициатива лидерът на АТАКА Волен Сидеров е споменал най-напред управлението на Иван Костов, Павел Шопов отговори така:

“Никога не сме си поставяли толкова тясни и лични цели. Не сме действали за отмъщение. Говорим за философия на управлението”.

И все пак не пропусна да коментира, че навремето старите седесари, към които се числи и самият Шопов, са били изтикани от хората на Костов, от “шайката”.

“Това са хиляди сделки, как па за всички тях не се намери един случай, в който някой да бъде подведен под отговорност”, коментира още депутатът.

Иван Гешев е третият прокурор, който ще проверява приватизацията

Междувременно Павел Шопов заяви, че АТАКА вече не е част от управлението.

 “АТАКА не участва във формите на Народното събрание, които служат за управление на държавата”, отбеляза той.

Шопов разкри, че партията му не е подкрепила вота на недоверие, защото не иска ДПС да идва на власт. По думите на Шопов това е достатъчно значим аргумент. Освен това АТАКА вижда и проблемите в БСП.

Последвайте канала на

Novini.bg
1351 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини