Парламентът ратифицира споразумението за консултантски услуги между МВР и МБВР

  • 14 февруари 2020 09:44

  • 322
  • 0
Парламентът ратифицира споразумението за консултантски услуги между МВР и МБВР
© Булфото (архив)

Парламентът ратифицира Споразумението за предоставяне на консултантски услуги, засилващи устойчивостта към рискове от бедствия, между МВР и Международната банка за възстановяване и развитие /МБВР/.

Със споразумението се цели МВР да получи консултантски услуги в подкрепа на разработването на Национален план за управление на риска от бедствия, възползвайки се от експертизата, информацията и международния опит на Международната банка за възстановяване и развитие.

Сред консултантските услуги, които се предвижда да бъдат предоставени на МВР, са разработване на диагностика и пътна карта, открояваща необходимите действия за укрепване на управлението на риска от бедствия; събиране на исторически данни за щети и загуби и разработване на концепция за събирането им в бъдеще и др.

Съгласно мотивите на законопроекта, консултантските услуги, предвидени в Споразумението, ще се финансират със средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове, предоставени на Република България чрез Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.".

НС ще разгледа споразумението между МВР и Банката за възстановяване и развитие

Последвайте канала на

Радина Лазарова
322 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини