НС ще разгледа споразумението между МВР и Банката за възстановяване и развитие

  • 14 февруари 2020 07:32

  • 366
  • 0
НС ще разгледа споразумението между МВР и Банката за възстановяване и развитие
©

Парламентът ще разгледа ратификацията на споразумението между МВР и Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР) за консултантски услуги, засилващи устойчивостта към рискове от бедствия. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание.

Споразумението е подписано в София на 6 декември 2019 г.

Целта на Споразумението с Международната банка за възстановяване и развитие е Министерство на вътрешните работи да получи консултантски услуги в подкрепа на разработването на Национален план за управление на риска от бедствия.

Депутати подкрепиха Гешев за разследване на приватизацията

Предвидените в Споразумението консултантски услуги ще се финансират със средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове 2014 – 2020, предоставени от Република България чрез Оперативна програма „Околна среда 2014- 2020 г.“

В 11.00 ч. ще започне и петъчният парламентарен контрол. В него ще участват петима министри от кабинета "Борисов" 3. На депутатски питания ще отговарят министърът на образованието Красимир Вълчев и на околната среда и водите Емил Димитров. Вицепремиерът Томислав Дончев ще отговори на въпрос на лидера на БСП Корнелия Нинова за машинния вот.

Последвайте канала на

Novini.bg
366 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини