Ивелина Василева: ОВОС да стане задължителна за всички инвестиционни намерения, свързани с горене на отпадъци

  • 13 февруари 2020 20:16

  • 555
  • 0
Ивелина Василева: ОВОС да стане задължителна за всички инвестиционни намерения, свързани с горене на отпадъци
© МОСВ

Оценката за въздействието върху околната среда /ОВОС/ да стане задължителна за всички инвестиционни намерения, свързани с горене на отпадъци и за експериментално изгаряне.

Това законодателно предложение подготвихме с колеги от ГЕРБ, съобщи във фейсбук страницата си председателят на Парламентарната комисия по околна среда и води и депутат от ГЕРБ Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва. Предвиждаме процедурата да се преминава, независимо от обема на отпадъците, които се предвижда да се оползотворяват. Контролът трябва да е максимално строг. Така ще се избегне възможността някои инвестиционни намерения да се осъществяват само със съгласувателно писмо от РИОСВ.

Нов координационен център на МОСВ ще следи управлението на водите, отпадъците и качеството на въздуха

Вече е в сила задължителното видеонаблюдение в реално време в ТЕЦ, инсталациите за производство на енергия от твърдо гориво и биомаса и депата, в резултат от законодателните промени, които предложихме, и то дава резултат, напомня Василева. С новото ни предложение ще повишим още повече контрола, ще гарантираме пълна публичност и прозрачност за хората, които имат право да знаят за намеренията на операторите, смята тя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
555 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини