Марешки разкри подробности за референдума, който иска да инициира

  • 12 февруари 2020 18:45

  • 1406
  • 3
Марешки разкри подробности за референдума, който иска да инициира
© Кадър - БНТ

Много е примитивно и цинично да казваме, че българският народ е узрял да избира кой да го управлява и да гласува на избори, но не е узрял да решава дали да се приеме еврото или не.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967. Той коментира идеята на партия "Воля" да инициира референдум, който ще включва четири въпроса ще включва четири въпроса - трябва ли то да бъде въведено еврото в България, да имат ли право неграмотни да гласуват, да има ли видеонаблюдение в края на изборния ден при отварянето на урните и броенето на бюлетините и да се внасят ли боклуци от Европа и Третия свят. "Идеята ни е хората, които не са изпълнили конституционните си задължения и не са завършили основно образование, да не могат да гласуват. Тези хора не изпълняват задълженията си към държавата и останалите българи, а само смучат като търтеи блага. Ще гласуват само тези хора, които спазват законите и изпълняват своите задължения - платили са си данъците, здравните осигуровки, пенсионните вноски, всичко. Темите в нашия референдум са злободневни и нашите юристи са се справили добре. Друга важна тема е за видеонаблюдение по време на изборния ден. Това със сигурност няма да е скъпо. Във всяко едно училище има камери. Идеята ни е, когато свърши изборния ден, преброяването и отварянето на урните да се случва само пред камерите", разкри Марешки.

"Воля" започва кампания за провеждане на референдум

"Искаме да има наказания и за тези, които 30 години подлъгват хората по време на предизборни кампании и после като влязат в парламента. Последната такава опашата лъжа бе лансирана от БСП и Корнелия Нинова, които обявиха, че благодарение на гласовете на "Воля" правителството не е паднало при последния вот на недоверие. Това абсолютно не е вярно, защото за вота гласуваха 102-ма народни представители, а за да падне правителството са необходими 121 гласа. С нашите 12 гласа нямаше как кабинетът да падне. Ето за такива нагли лъжи говоря", обяви Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967 и добави, че подкрепя идеята на главния прокурор Иван Гешев да се извърши ревизия на приватизационния процес. "Стига само тази ревизия да не е насочена към определени лица. Всичко трябва да се провери", завърши депутатът.

Главният прокурор възложи на ДАНС пълна проверка на целия приватизационен процес

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1406 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Нинова първа

2020.02.12 | 19:26

3

Да бъде проверена! Как ТЯ купи Оръжеен завод за милиарди!?

2020.02.12 | 18:59

1

Щом е за референдум ----ЗА

2020.02.12 | 19:23

2

Референдума на Марешки е безсмислен и безполезен. Няма да участвам.

Добави коментар

Водещи новини