Парламентът е готов да реши въпросите около машинното гласуване

  • 12 февруари 2020 13:44

  • 311
  • 0
Парламентът е готов да реши въпросите около машинното гласуване
© Булфото (архив)

Парламентът ще изчиства подробностите около машинното гласуване, коментира председателятна правната комисия в НС и депутатка от ГЕРБ Анна Александрова.

Вчера е било първото заседание на работната група, създадена за промени в Изборния кодекс, и има съгласие по няколко теми, като едната е именно машинното гласуване.

Коментарът на Александрова идва часове след като премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г обяви в началото на заседанието на Министерски съвет, че се отпускат средства за закупуване на машини за провеждане на такъв вот.

 

Бойко Борисов: Скъпо ще е, но ще гласуваме машинно!

 

„Ще се уточнява сертифицирането на машините, къде ще се съхраняват между отделните вотове. Ще се помисли дали да не се запази и гласуването с бюлетини.

Има съгласие и за изчистването на избирателните списъци, както и за опростяване на протоколите, но това ще се решава, ако останат и хартиените бюлетини.

Мисли се и по проблема с обявяване на резултатите от социологически проучвания в деня на вота.

Ще има прецизиране и на разпоредбите с търговията с вот. Надявам се да постигнем максимално съгласие“, каза пред журналисти Анна Александрова, предаде репортер на NOVINI.BG.

Последвайте канала на

Десислава Станева
311 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини