Горанов за Н-18: Ще има изменения само при пълен консенсус с всички

  • 12 февруари 2020 10:40

  • 1065
  • 2
© Булфото (архив)

На редовното заседание на Министерски съвет днес Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва бе попитан от премиерът докъде са стигнали дискусиите около наредба Н-18, предаде репортер на NOVINI.BG.

Финансовият министър бе категоричен, че има още много работа по въпросната наредба. "Искам да уверя всички, които са заинтересовани от темата, че докато не достигнем пълно съгласие с отделните организации, няма да продължим напред", каза финансист №1 у нас.

По думите му сега започват интензивните разговори за това къде и как трябва да бъде оптимизиран процесът така, че да не се затруднява работата на малкия и средния бизнес.

Председателят на Данъчната асоциация: В Наредба Н-18 има притеснителни неясноти

"Създадени са множество работни групи, които отчитат спецификата на отделните бизнес процеси. Няма да продължим напред, докато не постигнем консенсус с всички", увери Горанов.

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г бе категоричен, че докато не се постигне консенсус, Наредба Н-18 няма да съществува. Горанов от своя страна го поправи, че не наредбата, а измененията няма да съществуват.

"Когато постигнете консенсус, тогава ще ме поканите и ще я има. Интензивни разговори означава всяка седмица срещи с по една съсловна организация и да се премахват проблемите и притесненията им", допълни министър-председателят. По думите му работата трябва да е насочена към премахването на сивия сектор, но това в никакъв случай не трябва да се отрази на малките и средните съсловни организации.

"Когато те са убедени, тогава и аз ще съм убеден", посочи Борисов.

Горанов: Наредба Н-18 е инструмент за по-справедлив и прозрачен бизнес

Калина Христова
1065 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Обикновена "Пунта Мара"

2020.02.12 | 12:57

2

Както направихте и с УЙДОРМАТА 8 лева ли,"другарю-господин" Горанов?!

2020.02.12 | 12:46

1

горане кажи как постигна консенсус да живееш в чуждо луксозно жилище без да плащаш

Добави коментар

Водещи новини