Жени ГЕРБ-София се срещнаха със Зорница Русинова

  • 12 февруари 2020 09:48

  • 813
  • 1
Жени ГЕРБ-София се срещнаха със Зорница Русинова
© Пресцентър ГЕРБ

Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за представи пред Жени ГЕРБ-София акцентите в социалните, младежки и семейни политики до края на мандата на правителството. Срещата на градското ръководство и районните координатори на ЖГЕРБ-София със Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за се проведе в централата на ПП ГЕРБ.

„Днес се отбелязва Международният ден на жените и момичетата в науката, като България е втора в ЕС по дял на жени в науката“, посочи Русинова. „Жените имат особено важна роля, те са двигателят и при реализирането на социалните политики. Те са хората, които работят на терен в социалната сфера, в сферата на образованието, услугите, пазара на труда, социалните предприемачи. И ние в годините сме доказали, че ГЕРБ работи за хората и че социалната политика на ГЕРБ стига до хората“, добави тя.

Зорница Русинова: Дългият път да задържим младите в България е през инвестициите в образованието

Зам.-министър Русинова представи в детайли някои инициативи с европейски средства, насочени към семейството, жените и младежите като програмите „Родители в заетост“, „Младежка гаранция“ и „Патронажна грижа“.

„Финансовият инструмент за микрокредитиране също е добра възможност за създаване на повече заетост сред хората с увреждания, хората в риск на пазара на труда и за повече социална отговорност“, изтъкна Русинова.

Обсъдена бе и новата инициатива, която ще даде възможност на работодателите да организират кътове за деца на работното място и която ще облекчи значително работещите родители. Дискусията обхвана редица теми, свързани с пенсионната реформа, професионалното образование, социалната интеграция.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
813 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хахаха

2020.02.12 | 13:23

1

А педали герб софия, има ли?

Добави коментар

Водещи новини