Симеонов с тежки обвинения, определи Хекимян и Венелин Петков за корумпирани

  • 11 февруари 2020 08:01

  • 25088
  • 25
© Кадър: БНТ

Лидерът на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 коментира в сутрешния блок на БНТ Закона за хазарта. Той обясни, че това е закон, който е бил приет без обсъждане.

,,Законът за хазарта мина без нито едно изказване, което означава, че и управляващи, и опозиция са убедени, че е време за един такъв закон. Нямаше противопоставяне,  имаше различни становища, но е назряло времето за този законопроект. Хората започнаха най-сетне да разбират, че хазартът е една проказа с мащабите на пандемия, която нанася поражения на българското общество заради свободния режим, наложен от най-различни оператори, което довежда до зависимост, която мога да сравня като зависимостта от наркотиците и която понякога коства, освен имущества, и човешки животи'', допълни Симеонов.

 

Менда Стоянова: Сумите, похарчерни за лотария само за 2018 г., са милиард и 200 млн.

 

,,Второто, което не е за подценяване, е информацията, която излезе от братя Найденови за Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от. Тогава бяха изнесени данни, че между 210 и 260 млн. лева са нанесени като щета на бюджета от началото на периода на тези частни лотарии. Виждате, че напоследък Агенция "Държавна финансова инспекция", както и данните от финансово министерство, говорят за 3-4 пъти по-голям размер на нанесени щети на държавния бюджет. Това даде основания аз да внеса този законопроект и самата ситуация помогна много. Хубаво е, че излезе тази информация, от която се разбра също така, че хората, които е трябвало да отговарят за контрола, са били зависими, в случая Комисията по хазарта. Моето лично убеждение е, че в тази Комисия става въпрос за много сериозни корупционни зависимости'', каза още той.

 

Валери Симеонов: Спрете да купувате талончета на "Национална лотария"! Още другата седмица частните лотарии остават без лицензи

 

,,Председателят ѝ взимал 10 000 лева на ден, което подсказва, че явно наистина става дума за мащабна корупционна сделка, която ощетявала държавния бюджет. Законопроектът е доста по-краен и категоричен. Хубаво е, че този момент настъпи и че бях подкрепен от ГЕРБ, което бе много важно за прокарването на законопроекта'', сподели лидерът на НФСБ.

 

Шефът на Комисията по хазарта на свобода срещу 40 000 лв.

 

,,Факт е, че г-н Божков говори със самочувствие за някакви зависимости, за които обаче не е предоставил никакви данни. В случая той само внушава някакви неща. Вижте братя Найденови - когато са били заплашени от него, излязоха и изкараха всичко с данни за бизнеса на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от и самия него. Но ето че за една седмица законът беше прокаран и мерките спрямо Божков бяха взети. Видях една смелост на действията от страна на държавата, която беше приятна изненада'', коментира той.

 

Гешев: С Божков само загряваме! Разследваме го за убийства в хазарта, той ще се опита да организира хибридни атаки

 

,,Известен упрек мога да отправя към прокуратурата - тя можеше по-рано да се сезира и да не позволи да излита от страната. А за тези седем престъпления, по които е обвинен, Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от няма да получи административни глоби, а затвор. Факт е, че е имало страх у всички от него. В София се носят градски мълви и легенди колко човека е убил и застрелял, страх от друга форма на въздействие и това комбинирано с едни сериозни подкупи и рушвети в продължение на шест-седем години. Естествено, че министри също са се страхували от него. Днес е министър - утре е на улицата. В държавата няма механизъм, за да ги предпази. Всеки министър има семейство, деца и е нормално да се страхуват. Политиците не са по-различни от хората. Те не са ангели небесни'', заяви още Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Що се отнася до това дали очаква още имена да бъдат осветлени в корупция от САЩ, той заяви, че нищо не очаква.

,,България е държава като всяка друга държава. Навсякъде има корупция. Има корупция във висшите политически и съдебни среди. Тези явления трябва да бъдат ограничавани", каза още той.

 

Цветомир Найденов със сигнал за сериозно медийно затъмнение и покриване на информация

 

,,Трябва да покажем, че в България не се толерира корупцията. Не трябва да очакваме Херо Мустафа да извади един заек от шапката като фокусник и да заяви едно име. Има и корумпирани журналисти. Защо Венелин Петков и Антон Хекимян не са изнесли информацията за Божков, след като Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в е бил при тях и им е предал информацията за цялата схема?", попита депутатът.

 

Прокуратурата започна да разследва Божков за убийства, принуди и изнасилвания

 

Novini.bg припомня, на 20 декември миналата година Специализираната прокуратура обяви, че започва проверки на фирми на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, свързани със залози у нас. Беше образувано досъдебно производство за престъпление, извършено през декември 2017 г. в София, посочиха тогава от държавното обвинение. Става въпрос за сигнал от Цветомир и Боян Найденови, който включва също така и данни за изнудване чрез принуда, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда. 

 

Цветомир Найденов: Божков ми каза, че е купил бТВ! В "Дневник" дадох 12-часово интервю и също не излезе нищо

 

През 2014 г. "Националната лотария" не плати нито един лев данък, в резултат на "забравен текст" в закона, според който, тези игри подлежат на облагане. През 2015 г. бе въведен данък 15% от оборота на дружествата с лиценз за извършване на лотарийни игри. Сигналът на Цветомир Найденов е, че от 2015 г. до момента, "Националната лотария" не плаща дължимия по закон данък - 15%, а заплаща 20% такси от комисионни, което е задължение за друг вид хазартен лиценз. От прокуратурата и АДФИ обявиха, че държавната хазна е ощетена с над 500 млн. лева, като сумата най-вероятно ще нарасне. 

 

Цветомир Найденов: Васил Божков е сериен изнасилвач! Насилил е стотици жени, включително и малолетни

 

Според изнесените обвинения от страна на Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в, ДКХ години наред е работела под пълното въздействие на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, акционер в "Национална Лотария" както и в Еврофутбол, Евробет, и др. Многократно са възпрепятствани множество оператори от издаване на хазартни лицензи в България (б.а. - такива са случаите с Betfair, Betstars, Novibet, и др.). Тази порочна практика трябва да бъде един път завинаги прекратена и държавата е необходимо да се намеси решително. 

 

ДКХ: "Национална лотария" е нарушила Закона за хазарта и години наред е плащала по-ниски държавни такси

 

Към момента е ясно, че Божков е задържан в Обединените арабски емирства, а днес се разбра, че искането за екстрадиция на Божков е преведено на арабски и до дни ще бъде изпратено в ОАЕ. Към момента на Божков са повдигнати седем обвинения за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и още две деяния. Освен това е и разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди.

Последвайте канала на

Novini.bg
25088 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
Фиденелина Ивайлова

2020.02.29 | 10:53

25

Заради Валери Симеонов

Куц Колю

2020.02.12 | 08:20

24

Симеонов се държи като дерибей,но само с приказки дори и на пазара не става,трябва и да платиш освен да се пазариш!Такива"бейове"като Валери има бол у нас,за съжаление когато чуеш от тях "добър ден",гледай къде е Слънцето!

2020.02.12 | 08:14

23

На крива хурка, вълната й пречи

Алекс2

2020.02.12 | 03:38

22

Браво Валерка!

истина

2020.02.11 | 16:11

20

Браво симионов,а това педалче Хикимян крайно време да отива в трета глуха

Nikolai Vasilev

2020.02.11 | 21:34

21

Съгласен съм тоя хикимян е мазан педал!И е нагъл много.

АЛОООО

2020.02.11 | 16:02

19

защо режите коментарите

Щом

2020.02.11 | 14:24

18

Хазарта е проказа защо не го забранихте, а само сменихте получателя на парите?

Тоя

2020.02.11 | 13:12

17

Тоя Симеонов и Гърменски що не се снимат двамата пък фа ваемат да се гръмнат,!Мазници гадни!!

Соня

2020.02.11 | 12:13

16

Още ли го държат на работа Хеки+Мяу ?

2020.02.11 | 11:29

15

grobarska podlogo celiat ti rev e zashto ti nishto ne si polucil ot tazi dalavera vij ciganskiat ti premier I goranov kak si malcat kato sa cast ot tazi izmama.

Добави коментар

Водещи новини