Деница Сачева: Ще настоявам основната пенсия от НОИ да не бъде намалявана с 20%, а с по-малко

  • 10 февруари 2020 14:50

  • 4975
  • 2
Деница Сачева: Ще настоявам основната пенсия от НОИ да не бъде намалявана с 20%, а с по-малко
© Булфото (архив)

Социалният министър Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е ще настоява основната пенсия от НОИ да не бъде намалявана средно с 20%, а с по-малко, за да може втората пенсия от частните фондове за родените след 1959 г. да бъде в по-голям размер. Това стана ясно при посещението на Сачева в Банско, където тя се срещна със служители в социалните институции и представители на неправителствени организации.

Министър Сачева заяви, че не е привърженик на постоянното отлагане на сроковете за прехвърляне на социалните осигуровки от частните фондове към НОИ, но и че ще направи всичко възможно несправедливото ощетяване да бъде избегнато. "Да отпадне намаляването на коефициента на редукция за времето, в което вие не сте се осигурявали в универсални пенсионни фондове. Това ще бъде нещо, което аз ще отстоявам и ще настоявам затова да няма такава автоматична корекция за тези 20 години, в които вие сте осигурявали единствено и само в НОИ. Това вероятно ще се случи до края на този месец. Следващата седмица имаме среща с Асоциацията на пенсионните фондове. Изчакваме в момента да се даде и едно становище-законопроект за изменение на Кодекса за социално осигуряване, така че се надявам най-късно в началото на март да можем да го сложим за обществено обсъждане", посочва социалният министър.

Нови промени в правилата за пенсиониране?

На работната среща министърът на труда и социалната политика представи приоритетите за следващия програмен период, записани по Оперативната програма за развитие на човешките ресурси, по повод които бяха поставени и най-много въпроси.

"Част от средствата в следващите седем години ще бъдат насочени към деинституционализация на възрастните хора и към изграждане на социални услуги за възрастни, които да дават възможност за грижа и особено за интегрирани социално-здравни услуги", каза още Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4975 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
не може,

2020.02.10 | 15:56

2

тази е кадър на еврейна сатанист -дьорт сорош и изпълнява точно ,планът за унищожаването ни.

Бонара

2020.02.10 | 15:42

1

Стига стени морили,Засраметесе се че.

Добави коментар

Водещи новини