Мария Габриел награди най-успешните в Европа малки и средни цифрови предприятия

  • 07 февруари 2020 10:06

  • 252
  • 1
Мария Габриел награди най-успешните в Европа малки и средни цифрови предприятия
©

Най-голямата европейска конференция за цифрова политика Masters of Digital 2020 събра тази година в Брюксел над 400 висши представители от света на цифровите технологии и водещи политически фигури. Гвоздеят на конференцията беше връчването на наградите Future Unicorn, които се дават на успешни европейски МСП, цифровизирали своя бизнес и предлагащи иновативни цифрови продукти и услуги. „Иновациите, изследванията и образованието са ключови за подготовката ни за бъдещето. А това бъдеще, без съмнение, е цифрово.

Цифровата трансформация е важен инструмент за справяне с основните глобални предизвикателства на нашето време – от климатичните промени, през демографските проблеми до здравето. Силно вярвам, че иновативните компании като номинираните за наградата, ще преодолеят тези предизвикателства, и че европейската цифрова индустрия ще процъфтява на неутрален за климата континент“, заяви българският еврокомисар.

Тя представи достиженията на настоящата програма „Хоризонт 2020“, която ще бъде надградена с неколкократно по-голяма подкрепа за иновациите чрез „Хоризонт Европа“, стартираща през 2021 г. Ресурсите ще бъдат насочени към т. нар. мисии за борба с рака, изменението на климата, интелигентни градове и други.

Европейският съвет за иновации (EIC) ще има централно място, особено като подкрепя пробивните иновации. 70% от бюджета му са за МСП, което ще помогне на иноваторите да създадат пазари на бъдещето, да привлекат финансиране и да разгърнат компаниите си.

Мария Габриел открива Национален научно-образователен фестивал "Намереното поколение"

„Трябва да съпоставим амбициите си с нашите ресурси. Ето защо Европейската комисия предложи бюджет от 100 милиарда евро за „Хоризонт Европа“. Това е значително увеличение в сравнение с „Хоризонт 2020“.

Окончателните цифри ще зависят от резултата от текущите преговори между държавите-членки относно многогодишната финансова рамка. Предвид възможностите и предизвикателствата, които ни предстоят в бъдещето, сега трябва да инвестираме в европейски изследвания и иновации повече от всякога.

Бих искала да ви призова да направите каквото е по силите ви, за да убедите националните си правителства да направят това реалност“, апелира Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова към участниците. Като предизвикателство пред успеха на цифровата трансформация тя открои цифровите умения.

Недостатъчно добрите цифрови умения пряко влияят върху заетостта и приобщаването. Затова стартираният през 2018 г. План за действие в областта на цифровото образование ще бъде актуализиран до края на годината с по-амбициозни действия.

Обновеният план ще подкрепя с по-голяма сила изграждане на образователни системи, подходящи за цифровата ера. Медийната грамотност също е ключов компонент на плана, защото предизвикателства като дезинформация и липса на доверие в демократичните институции изискват способността за разбиране и взаимодействие с технологиите по критичен начин. „Ние знаем предизвикателствата, но можем да видим и възможностите. Знаем силните си страни и знаем къде ще трябва да се подобрим.

Цифровите иноватори са ключовите играчи и Европейската комисия ще продължаваме да ги подкрепяме”, заключи българският еврокомисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Последвайте канала на

Novini.bg
252 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
HEПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.08 | 23:34

1
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ

Добави коментар

Водещи новини