Министърът на отбраната не вижда основания за санкции срещу ген. Цанко Стойков

  • 06 февруари 2020 17:14

  • 1356
  • 2
Министърът на отбраната не вижда основания за санкции срещу ген. Цанко Стойков
© Булфото (архив)

Към днешна дата не виждам никакви основания да се предприемат каквито и да е санкции по отношение на ген. Цанко Стойков. Това каза пред журналисти министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността в отговор на въпрос за разпространените от прокуратурата аудиозаписи, направени със СРС-та.

Министърът на отбраната говори след традиционната годишна конференция за състоянието на въоръжените сили.

Каракачанов напомни, че е разпоредил служебна проверка на командира на ВСС и добави, че очаква информация от нея утре. 

Президентът Радев: Атаките срещу мен и семейството ми вече придобиват уродливи измерения

„Не знам за какво е било разследването и кога точно е започнало, защото от документите, които бяха оповестени, това не е видно. Видно е, че бяха оповестени записи от разговори през 2019 г.“, заяви Каракачанов, който припомни, че е нареди на началника на отбраната ген. Андрей Боцев да извърши служебна проверка на фактите по случая.

„Официално, до министъра на отбраната, в мое лице и до началника на отбраната ген. Боцев, който е прекият началник на ген. Цанко Стойко, искания за каквито и да било действия не са постъпили“, обясни военният министър.

Според него обаче много са въпросите, които могат да възникнат по случая. „Той ли бил обект на интерес, друг ли? Това са въпроси, на които ние не можем да отговорим“, посочи Каракачанов.

Главният секретар на президента разкри, че той е "Митко" от СРС-тата с Радев

Той не пожела да коментира въпроса за оттегленото от държавния глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на доверие към кабинета. „Не би било редно да коментирам политическите му изявления относно доверието към правителството. Аз лично, а и моите колеги от военното ръководство, не забелязахме да има оттеглено доверие“, подчерта Каракачанов, като подчерта, че конфронтацията между институциите никога не е водила България напред.

Румен Радев сне доверието си от кабинета "Борисов 3"

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1356 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.02.06 | 19:05

2

Каракачанов се оказа по-умен от Радев. Евала.

Ти- с торбата

2020.02.06 | 19:00

1

А не чу ли как си признаваше, че крие документи от държавните органи? Стегни се, агент!

Добави коментар

Водещи новини