Борисов към Шарл Мишел: Средствата от ЕС са моторът, който ни помага да се движим по-бързо напред

  • 06 февруари 2020 10:58

  • 367
  • 1
Борисов към Шарл Мишел: Средствата от ЕС са моторът, който ни помага да се движим по-бързо напред
© Правителствена информационна служба

България е конструктивен партньор при преговорите по дългосрочния бюджет на ЕС и споделяме Вашето разбиране, че със здрав разум и решителност можем да постигнем споразумение, което да бъде в интерес на всички европейски граждани. Това заяви министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на срещата си с председателя на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в.

Двамата разговаряха в Брюксел в рамките на консултациите, които председателят на Европейския съвет провежда с европейските лидери преди предстоящия извънреден Европейски съвет на 20-21 февруари.

Основна тема на срещата на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и председателя на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в бе новата Многогодишна финансова рамка за периода 2021 – 2027 година. „Средствата от ЕС са моторът, който ни помага да се движим по-бързо напред“, отбеляза българският министър-председател.

Премиерът Борисов подчерта, че Кохезионната и Общата селскостопанска политика вече имат доказана добавена стойност, а техните резултати са видими и осезаеми за европейските граждани. Министър-председателят акцентира върху ползите от преодоляването на неравенствата между различните региони и изостаналостта. Борисов беше категоричен, че е ключово да не бъде допуснато нито един регион да се откъсне от общия темп на развитие на ЕС.

По отношение на усилията за постигане на климатична неутралност, премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г отбеляза, че не би следвало пакетът за справедлив преход да се обвързва по никакъв начин с кохезионния пакет, тъй като целите на двата инструмента съществено се различават по своята същност. Според министър-председателя е важно да не се допуска разделение между нови и стари приоритети за ЕС.

„Еднакво ценим традиционните политики, науката и иновациите, сигурността, борбата с климатичните промени“ заяви премиерът Борисов. По думите му бюджетът на ЕС трябва да утвърди постигнатото до момента и същевременно да отговори на новите предизвикателства пред ЕС.

Продължава работното посещение на Бойко Борисов в Брюксел

По време на разговора с председателя на Европейския съвет, премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г приветства активната подкрепа и ангажираност на европейските институции с региона на Западните Балкани.

Премиерът подчерта, че разширяването е двустранен процес, така че и двете страни в него трябва да изпълнят своите обещания. „Това е в интерес на мира, стабилността и просперитета на Европа“, категоричен беше българският министър-председател Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
367 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БЛИЦ

2020.02.06 | 11:45

1

SUCKS ама много

Добави коментар

Водещи новини