Крум Зарков за съдия Миталов: Явно според САЩ в България няма система, която да наказва корумпирането

  • 06 февруари 2020 09:00

  • 1149
  • 7
Крум Зарков за съдия Миталов: Явно според САЩ в България няма система, която да наказва корумпирането
© Кадър - БТВ

Унижение е, че българин има забрана за влизане в САЩ заради корупция и това да е оповестено публично.

Така коментира в ефира на БТВ Крум Зарков от БСП вкарването в забранителния списък на Съединените щати името на съдията от Специализирания съд Андон Миталов, което стана ясно вчера. Припомняме, държавният секретар на САЩ Майк Помпео обяви: "Днес аз публично оповестявам името на съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов за участието му в сериозна корупция. В качеството си на длъжностно лице Миталов е участвал в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно компрометират независимостта на демократичните институции в България". Андон Миталов е съдията, който пусна обвиненият в шпионаж Николай Малинов на среща с Путин. 

Оповестиха кой е българинът със забрана да влиза в САЩ

"Самият факт, че присъства там, който и да е той, показва каква е правосъдната ни система според САЩ. Унижение е за нашата страна, да имаме хора, които публично са оповестени. Това показва, че според САЩ в България няма система, която да наказва корумпирането, а това е лош политически знак", коментира още Зарков и добави, че въпросният съдия дори не е обвинен.

Николай Малинов: Решението на САЩ за съдия Миталов е унижение и удар за България

Депутатът коментира и снемането на доверието от страна на президента Румен Радев от правителството, като поясни, че това е нормална стъпка на президента, понеже той от 3 години чака промени, а те не се случват. Крум Зарков обясни и че няма основание за прилагане на процедурата по импийчмънт, понеже тя влиза в сила при държавна измяна или нарушение на Конституцията, а такова нещо Радев не е направил. 

Крум Зарков: ГЕРБ се дразнят най-много от това, че президентът казва истината

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1149 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
абе

2020.02.06 | 10:00

7

Тук мирише на шпионажи и външна политика. Корупцията вероятно е измислена история. Не се видя никакво доказателство.

2020.02.06 | 09:46

6

Кога стана коминджия кога ти почерня за....дника

1258

2020.02.06 | 09:42

5

Крумчо, Крумчо - един ден трудов стаж нямаш, ти си роден "парламентарист"!!! А такива ....... ще управляват България! Пази боже!!!

Манев

2020.02.06 | 09:41

4

Зарков, един образован човек трябваше да разбере до сега че каузата ви е загубена по простата причина че нямате вече почва за развитие.

ааа

2020.02.06 | 09:26

3

Баце то май само според теб има система, която да ги наказва корумпираните. 1 съдия не съм чул, да е в пандела, а съм чувал за няколко случая когато съдията взема подкуп. или политик, министър да е осъден? Няма, всички са невинни и даже не знаят кво е корупция.

ЕЛЕКТPА

2020.02.06 | 09:24

2

Представяте ли си, че тоя БСПдираст ще е министър от импексовото правителство, ако допуснем импексовата БСПдирастия или Кауня, да вземат властта...

2020.02.06 | 09:13

1

Това лайно Крум Зарков също трябва да получи забрана да влиза в САЩ, Канада и цяла Европа, също и всичките корумпирани лайнари в БСП. Да си ходят в замръзналия кенеф Русия и да си пеят балалайките там.

Добави коментар

Водещи новини