Николай Малинов: Решението на САЩ за съдия Миталов е унижение и удар за България

  • 06 февруари 2020 08:45

  • 5553
  • 45
© Кадър - БТВ

От изказването на Майк Помпео не става ясно за какво съдия Миталов търпи това наказание. На жена му и детето му също са наложени наказания. Не искам да коментирам тази тема. За чисто правните въпроси поканете прокурори и юристи, които ще могат да бъдат по-полезни и изчерпателни. По-скоро искам да коментирам работа ли е на САЩ да раздава така правосъдие.

Това каза в сутрешния блок на БТВ председателят на движение "Русофили" Николай Малинов, който даде своето мнение относно наложената забрана съдията от специализирания съд Андон Миталов да посещава САЩ. Припомняме, вчера държавният секретар на САЩ Майк Помпео обяви: "Днес аз публично оповестявам името на съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов за участието му в сериозна корупция. В качеството си на длъжностно лице Миталов е участвал в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно компрометират независимостта на демократичните институции в България". Андон Миталов е съдията, който пусна обвиненият в шпионаж Николай Малинов на среща с Путин. 

Оповестиха кой е българинът със забрана да влиза в САЩ

"Аз не познавам този съдия. Процедурата е така устроена, че аз нямам никаква идея как е разпределен съдията по моето дело, никога не съм го срещал и не го познавам. Миналата седмица на мен ми беше забранено да пътувам до Русия, Индия и Сърбия от друг съдия, защото срещите ми били маловажни. Трябва ли сега тези три държави да съдят България, защото не ме пуска? За мен американците раздават правосъдие без да изчакат решението на българския съд, което е абсолютно недопустимо. Пак ще повторя, че в съобщението на САЩ никъде не става ясно, че той е наказан заради моя случай. Някой хвърля обвинения без да дава никакви доказателства. Включително и за мен няма никакви доказателства за шпионаж. Движение "Русофили" няма никакво зловредно влияние. Единственото, което ние искаме да направим, е България да не се превръща във фронтова линия независимо хибридна ли е, студена ли е, гореща ли е. Това е искането и на премиера и той неведнъж го е споделял", даде пример Малинов. 

Каракачанов разкри познава ли съдията, на когото забраниха да влиза в САЩ

"Българският съд ще вземе решение дали съм виновен. Това решение не може да бъде взето нито от прокуратурата, нито от САЩ, нито от Майк Помпео. Когато българският съд ме пусна в Русия преди време е виновен, а сега, когато не ме пуска в Сърбия, Индия и Русия, тези държави трябва ли да обвинят съда? Въобще не е вярно твърдението, че няма да се върна и мога да се укрия. Нали преди два месеца бях в Русия и се върнах. Ако исках, още тогава щях да се скрия и да не се връщам. Аз съм българския патриот и искам да работя за България. Решението на САЩ за съдия Миталов е унижение и удар за България. Не може Вашингтон да се меси във вътрешните ни работи. Не може Америка да осъжда български съдия преди българският съд да го е сторил. В Русия гледа на това с насмешка", разкри председателят на движение "Русофили".

Първи коментар на съдията със забрана за пътуване в САЩ

"С нетърпение чакам доказателствата, че Русия помага на Цветан Василев. Аз с този човек отдавна съм приключил всякакви взаимоотношения. Това съм го казвал и друг път във вашето студио. С Цветан Василев нямам никава връзка от много години и не съжалявам. Вчера се чух с генерал с Решетников и не крия това. Каза ми, че влиза в болница. Той днес е рожденик и ние сме приятели. С руския посланик също имаме традиция да се връщаме веднъж годишно и я спазваме. Аз съм международник и имам много приятели, от които няма за какво да се срамувам", категоричне бе Николай Малинов и добави, че изгонването на руските дипломати от България е опит за разваляне и нагнетяване на българо-руските отношения.

Гешев от Брюксел: Русия пази Цветан Василев в Сърбия

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5553 45

Свързани новини

Коментари 45

Добави коментар
Манев

2020.02.08 | 19:10

45

Каква е разликата между Малинов Вазовия герой Хаджистефчов, освен разликата в имената и двамата са чуждестранни подлоги,

Отвратен

2020.02.07 | 15:39

44

Смърт на предателите комунисти, най -големите врагове на държавата.

JSC

2020.02.07 | 12:08

43

Във всяко стадо има мърша. малинов е мършата в българското стадо

МВРО бардака на агент Иван

2020.02.07 | 07:55

42

Щом сме допуснали да сме вашингтонска губерния заслужаваме си униженията. Метрополията чрез генерал-губернстора си Мустафа ще бесней над бащино ни огнище...

2020.02.07 | 07:20

41

Нямали кой дати ..е майката.

2020.02.06 | 12:19

40

Ei ANTIBALGARIN I PREDATEL , iaz laina mamicata ti in a cervenia OLIGOFREn!

OTIVAi si v Rodinata mama ti da e.ba i na ruskata k.urva!

2020.02.06 | 10:51

39

ЯК БЪЛГАРСКИ ШАМАР ЗА РУСКИЯ ПОМИЯР

Долу червената мафия БСП/БКП!

2020.02.06 | 10:45

38

Ако не знаете как изглежда и звучи предателството, погледнете и чуйте този!

Оцелял от Жан Виденовата зима

2020.02.06 | 10:41

37

Виждате ли това на главата на този? Това не е коса, ватенка е и то червена!

2020.02.06 | 10:37

36

руски боклук

Добави коментар

Водещи новини