Валерия Велева: Няма да има импийчмънт на президента

  • 06 февруари 2020 08:26

  • 1925
  • 3
Валерия Велева: Няма да има импийчмънт на президента
© Кадър - Bulgaria On Air

Не смятам, че ще има импийчмънт на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Това заяви журналистката Валерия Велева в ефира на Bulgaria On Air по повод напрежението между институциите у нас.

"Основанията за импийчмънт са само две - държавна измяна и нарушение на Конституцията. Няма нито едно от двете. Но ГЕРБ са малко фриволни спрямо правото. Самото питане на Гешев за държавна измяна е малко излишно", коментира другият гост в сутрешния блок Юлий Павлов от Център за анализи и маркетинг.

Плевнелиев: Сега не е моментът Румен Радев да натиска спусъка

По думите на Велева президента няма основание да обвинява правителството за търговия с национален суверенитет. "Не може да се каже такова бомбастично нещо без да се подкрепи с факти. Той изпусна момента. Това е най-последният ход за смразяване на отношенията между две институции", смята още Велева.

Павлов е на мнение, че Радев е избрал един много лош стил на поведение.  "Той прави една много лоша публицистика. За да се оправдае питането на главния прокурор има още нещо, което не е обявено. Поведението на президента е изпреварваща атака - да не би да се извади още нещо", смята Павлов.

Георги Марков към президента: Може да вкараме процедура за импийчмънт

"Няма успешен политически проект на президент, излязъл от властта. Всички президенти се заблуждават с висок рейтинг, той е на половина институционален, но като излезе от Дондуков 2 - рейтингът му пада на половина. В кръга на Радев няма хора с реално политическо мислене и го заблуждават", смята още журналистката. По думите ѝ що се отнася до действията на Гешев, президентът прави това, за да отклони вниманието от тези СРС-та.

Павлов заяви, че рейтингът на Радев не може да се сравнява с този на Борисов. "Президентът трябва да олицетворява единение на нацията, той прави точно обратното", категоричен бе той.

Румен Радев сне доверието си от кабинета "Борисов 3"

Последвайте канала на

Novini.bg
1925 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Мартин

2020.02.06 | 10:53

3

Вие г-жо Велева и Епицентър винаги сте на първата линия пред амбразурата да го браните, така че не се съмняваме в това.

ЕЛЕКТPА

2020.02.06 | 09:23

2

Тая не беше мома на Чалма Доан, който иронично я наричаше мадам В. . Каун Шербетов стана хептен за резил. Българи, колко от вас могат да си назначат по едно к//рве на две държавни заплати, за да си я плющят през работно време...

2020.02.06 | 08:58

1

Ъъйййссс

Добави коментар

Водещи новини