Емил Димитров: Ще има нова организация за боклука, морската граница е овладяна

  • 05 февруари 2020 11:20

  • 457
  • 0
© Novini.bg

Няма никаква война между институциите. Работят си много добре институциите. Това каза пред журналисти министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и, предаде репортер на Novini.bg.

С президентската институция нямам никакви проблеми. Аз съм много далече, аз съм служител на Министерски съвет, добави той.

Ще спираме незаконни включвания, за да могат да се пълнят язовирите. Правим всичко възможно хората да имат вода. "Напоителни системи" ще изрежат всички незаконни включвания, посочи министърът.

Попитан за започналите претърсвания в ТЕЦ-ове, свързани с бизнесмена Христо Ковачки, заради италианския боклук, екоминистърът заяви: "Аз не мога да кажа какво прави прокуратурата. Прокуратурата е разследващият орган, аз оказвам съдействие. Мога да кажа, че непрекъснато ходим из страната и намираме отпадъци на най-различни места. Половината от тях твърдят, че са тръгнали в точно определена посока. Ходим по пристанища и връщаме контейнери назад, които също са били тръгнали в точно определена посока. Коя е - разследващите органи ще кажат. Но аз да ходя из цялата страна и да събирам контейнери, да се ангажира прокуратурата, полицията, РИОСВ и всички изпълнителни агнции, само за да ги събираме и да ги връщаме обратно, не мисля, че е основната задача на държавата. Ние ще ги върнем, но повече няма да го пускаме. Ще имаме нова организация. Границата е овладяна по море", заяви Димитров.

Акция в офиси на „Брикел“ и „Траш юнивърс“ заради италианския боклук

Ще извикам всички четири мощности, които в момента се занимават с преработка на отпадъци. Персонално ще знам как ги получават и от границата до тях как вървят. Ако има проблем с тези контейнери, самите собственици ще си връщат контейнерите. Ако някой свали 50 контейнера и от се окаже, че от тях един не е по този начин, по който е следвало, и 50-те няма да влязат в България. Ще стоят там, ще плащат денгуби, докато не си изнесе контейнера обратно. С четирите големи мощности няма да имаме проблем, коментира Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и.

По думите му част от новата организация е свързана със законодателни промени, а друга част екоминистерството може да направи и само. Едрият бизнес по никакъв начин няма да се противи, напротив - ще съдейства. Защото сега легалният бизнес плаща цената на нелегалния, подчерта министърът на околната среда и водите.

Транспортират обратно 28 контейнера с отпадъци от Италия

Последвайте канала на

Novini.bg
457 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини