Политолог: Радев откри предизборната си кампания, но не е ясно точно за кои избори

  • 04 февруари 2020 16:27

  • 2167
  • 7
Политолог: Радев откри предизборната си кампания, но не е ясно точно за кои избори
© Нова телевизия

Президентът е натоварен с комункационна власт. Най-силното му оръжие е това, което говори. Може да се каже, че днес употреби едно от оръжията си от тежката артилерия. Това каза в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия политологът Анастас Стефанов по повод днешното обръщение на държавния глава към народа, в което Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на обяви, че снема доверието си от правителството.

Приемаме, че това изгаря мостовете между Президентството и Министерски съвет от една страна и от Президентството към парламентарната група на управляващите, от друга, добави той.

Румен Радев сне доверието си от кабинета "Борисов 3"

Още от началото на своя мандат Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на малко или много е опозиционно настроен. Сега някак си в доста краен вариант официализира позицията си. Не е случаен фактът защо сега избира да снеме недоверието си. От една страна, не можем да изключваме позицията, в която беше поставен президентът Радев с изнесеното от прокуратурата. Второ, в част от изказването се прокрадна лек нюанс за нарушване на граждански свободи и права. Преди седмица президентът изпадна в отбранителна позиция. Когато влезеш в обяснителен режим, малко или повече ставаш част от статуквото, което не е положително за Радев. И тук трябва да търсим част от причините за това обръщение – новия контекст, в който вече е цялото политическо пространство, заяви Стефанов.

Борисов отговори на Радев: Ясен разединител на нацията! Нямаме никакви допирни точки с него

Не е свръхспекулативно да мислим, че на "Дондуков" 2 се борави с 2-3 хипотези за година напред. Хипотетично казано, с това обръщение към народа президентът неофициално откри предизборната си кампания, но не е ясно точно за кои избори, коментира политическият анализатор.

По думите му ескалацията на напрежението може да доведе до повече конфликти. Това изгаряне на мостовете не е полезно за политическия, икономическия и обществения живот на страната, посочи още Анастас Стефанов.

Последвайте канала на

Novini.bg
2167 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Братя Българи

2020.02.04 | 19:20

7

Борисов с крайни напъни да остане на власт с апартаментаджиите и т.н. корумпирани Гербарски властващи.

Време е да се махнат предателите на народа!
ГЕРБ да си ходят.

Румен Д'Аркуффф

2020.02.04 | 18:26

6

Каква тежка артилерия,бе ??Това са гащите на деса,момко, развявани като знаме на революцията, ама гащи революция не правят!!

Незабравка

2020.02.04 | 17:14

1

Това изгаряне на моста с мафия и мутри построява широк и здрав мост между Президента и народа български! По този мост ще срещнем мутрите на бокоЛъжеца, на лицето Бойко Методиев Убиеца български!

Ехоооо,Кире

2020.02.04 | 18:20

5

Смени този .И.Д.И.О.Т ПОД НАЕМ !!Не става!!Само вони на позитански нужник и си дъвчеш памперса

Ехоооо,кире

2020.02.04 | 18:18

4

Смени този .И.Д.И.О.Т ПОД НАЕМ !!Не става!!Само вони на позитански нужник и си дъвчеш памперса

Бонара

2020.02.04 | 17:46

2

Познайте на този кой му ПЛАЩА ,ха хиииии!

2020.02.04 | 18:16

3

Не е Кире контрабандата, нали.И.Д.И.О.Т под наем ??!!

Добави коментар

Водещи новини