Радев към Чавушоглу: Турция е наш важен съюзник и партньор

  • 31 януари 2020 16:43

  • 785
  • 6
Радев към Чавушоглу: Турция е наш важен съюзник и партньор
© Булфото

Република Турция е наш важен съюзник и партньор и, преди всичко, важен и добър съсед, каза президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в началото на срещата си с турския външен министър Мевлют Чавушоглу, който е на посещение в България.

Затова, по думите на държавния глава, стабилността и продуктивността на двустранните отношения е от важно значение и приоритет във външната ни политика.

Чавушоглу на първо официално посещение у нас от години

В тази политика имаме много ясни принципи - добросъседство, взаимно уважение, ненамеса във вътрешните работи, отбеляза президентът Радев. Той открои продуктивното сътрудничество в областта на миграцията, борбата с тероризма, контрабандата. Резултатите от съвместните ни действия са от огромно значение за сигурността и стабилността в цяла Европа, добави Радев.

Президентът благодари за усилията на турската страна за спазване на съвместното изявление между ЕС и Турция от 2016 г. за борба с нелегалната миграция.

От не по-малко значение е и сътрудничеството ни в областта на енергетиката, където се предоставят нови възможности за диверсификация на доставките на енергийни ресурси за цяла Европа, посочи президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Той изрази и удовлетворение от увеличаването на двустранното икономическо, инвестиционно и търговско сътрудничество. Убеден съм, че визитата ви ще даде допълнителен импулс за развитието на двустранните ни отношения в тази позитивна посока, каза още президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Министър Мевлют Чавушоглу отбеляза, че България и Турция са не просто съседни страни, а приятелски държави, които са партньори и имат добро сътрудничество във всички области. С това посещение още веднъж декларираме нашата воля двустранните отношения във всяка област да отидат още по-далеч, посочи той. Убедени сме, че бихме могли да направим повече в областта на инвестициите, търговията, транспорта, допълни турският външен министър.

По отношение на енергетиката България и Турция са страни, които са енергийни хъбове в региона, а нашата обща борба с нелегалната миграция е пример и ние заедно даваме своя принос за стабилността на Балканите, каза Чавушоглу, като отбеляза, че този принос не е значим само от гледна точка на Балканите и Югоизточна Европа, а и на цяла Европа.

Последвайте канала на

Novini.bg
785 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2020.01.31 | 17:13

1

И какво стана с шербета,бе умник ??

Мартин Петров

2020.01.31 | 22:47

4

Забравили са си чалмите - тъкмо под портретите на Ботьов и Кунчев.

За българското

2020.02.01 | 12:07

5

председателство на Евросъюза и срещата във Варна между лидерите на Евросъюза и Турция говореше съвсем друго....не сме забравили...демагог.

2020.01.31 | 21:40

2

Ама след Русия, и Турция ли?!

заедно

2020.02.01 | 12:08

6

заедно...Не може без Путин,ама и на Ердоган да се подложи....

2020.01.31 | 21:41

3

Прииска му се рязан...

Добави коментар

Водещи новини