Вежди Рашидов предлага - експерти от МЗХГ да наблюдават, ако някой пренася куфари със зеле

  • 31 януари 2020 13:28

  • 2270
  • 3
Вежди Рашидов предлага - експерти от МЗХГ да наблюдават, ако някой пренася куфари със зеле
© Булфото (архив)

Председателят на парламентарната комисия по културата и медиите Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко поиска в коментар пред медиите днес за акцията по изземване на картини и предмети "с белези на културни ценности" от колекцията на бизнесмена Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от "колбасарското отношение и самодейността да отстъпи на активността на институциите". В позиция на фондация "Тракия" на бизнесмена, разпространена в медиите, се посочва, че разследващите се опитали да изнесат безценни предмети, които са на хиляди години, в чували, което може да ги повреди.

Рашидов напомни, че в страната има ред, по който става това. Културни ценности как се карат? Как закарахме тракийските съкровища в Париж? В чували ли?, попита Рашидов.

"Нормално ли е, когато държавата има решение да се конфискува, защото е държавно решение, прокуратурата е държавна институция, културното ведомство да отсъства?", продължи с въпросите Рашидов и допълни, че главният прокурор не е експерт по ценностите, а само издава заповед за изземване.

 

Ето какво откриха разследващите в дома на Васил Божков

 

Оттам нататък, когато пренасят куфари със зеле, да дойдат от земеделското министерство, като изнасят тухли, да дойдат от МРРБ, а когато изнасят културни ценности, а сетете се кой да трябва да дойде, посъветва Рашидов.

Той изтъкна, че тези ценности са регистрирани в страната и в този смисъл това са български културни ценности.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
2270 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Kim

2020.01.31 | 15:57

1

Ех герберски калинки

2020.01.31 | 20:33

2

Ех тъпанар.

Бай Васил

2020.02.03 | 12:28

3

Г-н Рашидов по трогателно е хората с малки куфарчета и чанти които всеки ден и час напускат страната затова са виновни такива като Божков и всички червени олигарси те са на власт и продължават играта къде жълт къде червен картон това е картината

Добави коментар

Водещи новини