Парламентът задължи правителството да оздрави "ТЕЦ Марица Изток 2"

  • 31 януари 2020 11:27

  • 1864
  • 0
Парламентът задължи правителството да оздрави "ТЕЦ Марица Изток 2"
© Google Maps

Народните представители решиха да задължат правителството в срок до края на февруари да предприеме мерки и за увеличаване на капитала на "Български енергиен холдинг" с цел финансово оздравяване на "ТЕЦ Марица - Изток 2" ЕАД и да гарантира работа на централата, независимо от становището на Европейската комисия.

Правителството стои зад въглищните централи и зад българските миньори каза в Народното събрание министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по. Тя отговори на питане на народните представители Таско Ерменков, Жельо Бойчев, Виолета Желева и Атанас Костадинов по бъдещето на въглищните топлоелектрически централи в България.

Теменужка Петкова: Ядрената енергетика ще ни осигури сигурност в условията на преход към нисковъглеродна икономика

По такива важни теми винаги сме намирали сили да постигнем най-доброто решение за България, каза Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

Правителството неведнъж е заявявало своята категорична позиция по темата за енергийната сигурност на страната, тя е наш приоритет, посочи Петкова. Преходът от ползването на въглищни централи трябва да е плавен и да не нарушава нашата енергийна сигурност, каза тя.

Без въглищните централи нашата енергийна система не може да работи нормално - ние сме заявили пред Европейската комисия, че до 2030 година те са основна базова мощност на страната, подчерта Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

Петкова: Ще продължим да развиваме сътрудничеството със САЩ за повишаване на енергийната ни сигурност

Въглищните централи имат важно място за балансиране на енергийната ни система. ТЕЦ "Марица Изток 2" е единствената в страна която има връзка с трите нива на напрежение в страната. Тези въглищни централи дават 40 процента от енергията в страната и 60 процента през зимата. Спомняте си зимата на 2016 година, когато температурите рязко падаха и това доведе до колапс на държавите около нас, като и всички те спряха износа на енергия. Тогава положението у нас беше спасено от въглищните централи и от АЕЦ "Козлодуй", каза още Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1864 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини