ОП и Красимир Вълчев се заемат с управленските приоритети в образованието

  • 30 януари 2020 14:06

  • 591
  • 3
ОП и Красимир Вълчев се заемат с управленските приоритети в образованието
© ВМРО

Днес се проведе среща между групата на Обединени патриоти и министъра на образованието Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 относно важни теми, които са приоритетни.

"Говорихме за проблемите на предучилищното образование, за нашето желание да бъдат обхванати 3 и 4-годишните деца с ангажимента да се поемат таксите им за образование. Коментирахме темите родинознание и военно обучение. Мисля, че за всичко намерихме общ език. Продължаваме в едно добро темпо да изпълняваме управленските приоритети", каза пред журналисти съпредседателят на ПГ „Обединени патриоти“ и зам.-председател на ВМРО Искрен Веселинов след срещата.

Стипендия от 100 лева месечно за студентите, завършили училище с високи резултати на държавните изпити

"Изпълняваме обща програма – като започнем с подготовката на 3 и 4-годишните деца – предвидени 10 млн. за поемане на таксите на 4-годишните деца. През последната година и половина посетих много детски градини, в които на 100% са деца от т.нар. уязвими групи. Това, което видях там, е, че със сигурност се потвърждава тезата, че посещаването на детски градини е от изключителна важност за тези хора. В детската градина ги учат на български, учат ги на елементарни хигиенни навици, социализират ги", категоричен бе министър Вълчев.

България и още 34 държави ще се борят заедно с всички форми на расизъм и дискриминация

"Поддържането на националната идентичност никога не е преставало да бъде цел на образователната система. Това не става само с предмета „Човек и общество“, то става чрез предмета история, литература, география и т.н. Говорихме си за допълнителни предмети – военно образование – не в смисъла на военно дело, а гражданска защита, превенция при тероризъм, реакция при бедствия и аварии. Децата трябва да бъдат подготвени. Не говорим за военно обучение в неговия традиционен смисъл, ще бъде съчетано със спорт, занимания по интереси", каза министър Вълчев по предложението на патриотите за вкарване в образователната система на предмета „Военно обучение“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
591 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бонара

2020.01.30 | 15:49

3

Къдеса тези патриоти,те изчезнаха.

2020.01.30 | 14:42

2

Волен със фотографския техникум, Валери ченгето и Красю ДС-то ще правят образование

2020.01.30 | 14:41

1

ПАЗИ БОЖЕ. НЕГРАМОТНИ ЩЕ ПРАВЯТ ОБРАЗОВАНИЕТО.

Добави коментар

Водещи новини