Джузепе Конте от София: Албания и Македония час по-скоро да се присъединят към Европа

  • 30 януари 2020 13:36

  • 548
  • 1
©

Доволен съм да съм в България именно в този момент - честването на 140 години дипломатически отношение между нашите две страни.  Това е важна среща, която ни позволи отново да прегледаме основните цели, които ни предстоят да направим и да констатираме огромната симпатия, свръзваща нашите два народа.
Това заяви италианският премиер Джузепе Конте, по време на съвместно изявление след срещата си с министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Той отбеляза, че двата народа се чувстват абсолютно принадлежащи към ЕС.

Двамата премиери са обсъдили еволюцията на местната политика и са заявили общата воля да работят по въпросите на миграцията, като са убедени, че всички страни трябва да дадат максимума по тази тема.

По думите на италианския премиер Албания и Македония час по-скоро трябва да бъдат присъединени към Европа.

Конте благодари за решителната роля, която България извършва за разширяването на ЕС. Следата, която оставя България трябва да бъде помнена. Италия обръща огромно внимание на това. Вниманието, което премиерът Борисов отделя на тези процеси е за отбелязване, заяви премиерът на Италия, като също допълни, че трябва да продължваме да вървим по пътя на зелената енергия.

По думите му двете страни са споделили максимални усилия за ограничаване на нелегалните мигранти.

Според Конте, важна тема е и ръстът на икономиката, той сложи акцент и на зелена Европа.

Като голедам колко много работа е свършил премиерът Борисов, мога да каже, че България е отправна точка за целия регион. България е страна, която осъзнава своята роля за всички инициативи в региона, каза Конте.


Не бива да се допускат превози на нелегални отпадъци. Длъжни сме да го направим за жителите на нашите държави, категоричен беше италианският премиер.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
548 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.01.30 | 13:57

1

Оооо неразумни комунисти, не виждам мизерните ви оценки за признанието на Европа към Борисов. Давайте, плюйте, вие само това можете да правите умело.

Добави коментар

Водещи новини