Илиан Тодоров: Провинция Джянси търси доставчици на медицински защитни материали заради коронавируса

  • 29 януари 2020 14:06

  • 415
  • 0
Илиан Тодоров: Провинция Джянси търси доставчици на медицински защитни материали заради коронавируса
© gettyimages

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров се обърна за съдействие към организациите Конфедерация на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/, Асоциация на индустриалния капитал в България /АИКБ/, Съюз за стопанска инициатива /ССИ/, Българска търговско-промишлена палата /БТПП/ и Българска стопанска камара /БСК/, в които членуват представители на бизнеса по повод получено писмо от китайската провинция Джянси.

В него се иска да бъде предоставена информация за български фирми доставчици на защитни материали – маски, костюми, предпазни очила, с които китайските партньори да се свържат за последващи действия.

Губернаторът на Джянси към Илиан Тодоров: С Вашата силна подкрепа обменът и сътрудничеството между двете страни са в нова ера

В писмото представителите на китайската провинция заявяват, че за да се справят с огнището на пневмонията, причинена от новия коронавирус (2019-nCoV), от 24 януари 2020 г. провинция Джянси е предприела мерки за общественото здраве на най-високо ниво. Народното правителство на провинцията отдава голямо значение на проблема и се прави цялостна превенция и контрол.

Китайският вирус продължава да убива

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
415 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини