Борисов: Не се месим в конфликта между президента и прокуратурата

  • 29 януари 2020 10:30

  • 2369
  • 12
© Булфото (архив)

В конфликта между други институции ви забранявам да се месите и коментирате – това не е наша работа. Имате си други ежедневни и много важни задачи. Така се обърна премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г към министрите си в началото на днешното правителствено заседание по повод конфликта между прокуратурата и президента.

Единственото, на което наскоро реагирах, е да отговоря на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на след обвиненията му, че не е присъствал на консултациите за изборния процес. Не бях поканен, бяха поканили Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. Ако някой си мисли, че може да ми кани министрите без да ме уведомява мен – за мен това е тенденциозно и не е правилно. Няма случай, в който Радев да ми е поискал министри и аз да съм отказал. Но да не ме каниш, да се опитваш да ми дърпаш хората и да казваш, че Борисов не е отишъл...По другите теми не участваме и не взимаме отношение. Не е наша работа. Като ви питат, това отговаряте. Реагираме само когато сме нападнати с лъжа ние. И аз го направих, добави той.

Прокуратурата спира комуникацията с президентството

С вота за недоверие БСП и ДПС опитаха да направят нова коалиция. ГЕРБ и Обединени патриоти подкрепиха правителството, така че захващайте се за работа, за да си завършите задачите, каза Борисов на министрите. Прекрасно знаем как управляваха при Пламен Орешарски, посочи Борисов. В лъжата, манипулацията и най-вече в преиначаването на фактите, те нямат равни. Не случайно толкова години са били на власт, заяви Борисов. В управлението на БСП и ДПС къде са подменени водопроводите, за да кажат, че са работили и като дойде ГЕРБ и Патриотите това е спряло, каза Борисов. Това, че 70 години не е ремонтиран водопроводът на Перник ще ни струва 60 млн. лева, каза Борисов.

Искаме България да бъде в "чакалнята" на еврозоната, което гарантира, че дори да стане грешка и БСП да дойде на власт, няма да падат КТБ, други банки и всичко останало. Това е важна цел за България, тъй като членството ни в Еврозоната би означавало сигурност на финансова система и би гарантирало страната ни да не на "втора скорост" в Европейския съюз. В европейското семейство общият портфейл, общите финанси, кой колко харчи и защо – всички искат да знаят в общия банков съюз какво е положението на българските банки. Това е целта. Чух чудовищни неща, посочи министър-председателят.

Той каза, че е възложил на финансовия министър Владислав Горанов да покани представители на партиите в парламента, председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова и управителя на БНБ Димитър Радев, за да се премахнат всички страхове, които се насадиха в последните дни. Питайте и ЕЦБ за всички страхове, които от опозицията се опитват да насаждат, да е необходима ратификация от парламента. За да не кажат, че Горанов и Радев биха могли да взимат подобно решение. Единственото, което правят тези хора, е да си играят със страховете на хората, подчерта Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Борисов: Влизаме в чакалнята на еврозоната с днешния курс, цените няма да се вдигат

Премиерът съобщи, че още днес започва работа по изграждане на водопровода от Мало Бучино към Перник. Не дни, и часове не трябва да се губят. Първите два километра тръби вече пътуват за там. 26 милиона лева ще струва новият водопровод - това е единственият начин в рамките на 30 - 40 дни да се докара вода до Перник, заяви Борисов. По думите на премиера водопроводът може да бъде изграден за 30 дни.

Борисов разпореди на енергийния министър Теменужка Петкова да провери за нелегално работещи ВЕЦ-ове. Има сигнали да два ВЕЦ-а, които работят тайно през нощта, това лесно може да се провери през електроенергийния системен оператор, каза премиерът.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
2369 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
мишо бирата

2020.02.04 | 11:51

12

ХА ХА ХА. Той и на Ваньо Танов не се беше обадил да спрът проверката в завода.

2020.01.29 | 19:13

11

Иза мишо бирата незнае

2020.01.29 | 12:17

10

всички конфликти ги забъркваш ти другарю борисов и не се прави на ни чул ни видял

Драган

2020.01.29 | 10:50

3

Малкото картонче на Боко в ДС е 4/4 метра. Как да вярваш на ренегат???

2020.01.29 | 11:38

9

драгане качисе на Бойко на бастуна със майкати заедно.

2020.01.29 | 11:35

6

Охх тиквоо, тикво.. ОСТАВКА ВЕДНАГА БЕ

2020.01.29 | 11:37

8

майкати де.а.Оставка ли!!!

2020.01.29 | 11:22

5

Аз не знам нищо за подслушването на президента Гешев е виновен това ни каза Борисов явно ще има пак бушон да гърми щом така се оправдава като ученичка

2020.01.29 | 11:35

7

Бойко е перфектен,Бойко Борисов е шпец по работата си.Жив и здрав да е.Без него сме за никаде.Червените хиени щени подърят веднага на Путин.А той само това чака.

2020.01.29 | 11:20

4

da bre grobarski bokluk ti nikoga ne se mesish I vinagi koigato neshto stava vav darjavata ti si vav cujbina no se mesiat tvpoite slugi kato agent geshev ti I za tova si go izbral.

цеца нета

2020.01.29 | 10:48

2

Нет Трайков

2020.01.29 | 10:42

1

АМА ТО КОНФЛИКТ ЛИ ИМА? ЗАЩОТО ГЕШЕВ КАЗА ЧЕ ИМАЛО РАЗСЛЕДВАНЕ.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини