Георги Кадиев: Върху бизнеса на Васил Божков е имало чадър, сега ще му го вземат

  • 25 януари 2020 12:15

  • 47370
  • 40
Георги Кадиев: Върху бизнеса на Васил Божков е имало чадър, сега ще му го вземат
© Facebook

За мен категорично е имало чадър върху бизнеса на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, той сега пада и ще му вземат бизнеса. Това обяви в интервю за предаването „Тази събота“ по бТВ финансистът Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в по повод скандала с данъците върху лотарийните игри.

Според Кадиев Държавната комисия по хазарта и министърът на финансите Владислав Горанов, който е принципал на комисията, са си затваряли очите пет години за това, че Божков плаща по-малко от държавната лотария.

От МФ разясниха за Националната агенция по хазарта и предложените изменения в Закона за хазарта

Кадиев отговори на обвинението на Димитър Цонев от ДПС, че е виновен в края на 2013 г. от Закона за хазарта да отпадне думата „лотария“. По думите на Кадиев този пропуск е неволен, но пък Цонев е предложил по-нисък данък за офлайн игрите, от което загубите за бюджета по онова време щяха да са 30 млн. лв."По това време Божков нямаше лотария", уточни Кадиев. Признава, че през 2014 г. бизнесменът вече имал лотария и вероятно е спестил 500 хил. лв. от пропуска в закона.

На въпроса дали познава Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от той отговори: „Един единствен път съм се виждал с г-н Божков през 2006 г., когато бях зам.-министър на финансите. Дойде при мен, след като бях внесъл един законопроект, с който увеличавахме данъка на хазарта от 8% на 10%. Законопроектът мина през Министерския съвет, Божков отиде при Пламен Орешарски (министър на финансите) и Орешарски ми написа резолюция да се върне старият режим на облагане. Казах, че няма как да стане… Стигнахме до бюджетна комисия, на която председател беше Йордан Цонев, попитаме вие сега какво защитавате: „Това, което иска от вас министърът или това, което е приел Министерският съвет?“, аз признах, че съм в разкрачено положение. Цонев каза: „Ние затова сме тук, да ви съберем краката“, разказа Кадиев. Увеличението на ставката в крайна сметка било прието след няколко месеца.

Според Кадиев поуката от това, което се случва на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от в момента е за бизнесмените – ако заиграят с политиците и получат чадър от тях, един момент нещата ще се обърнат срещу тях и ще им вземат бизнеса. "Ако той е давал пари назад във времето на политици, което е много вероятно, никой няма да му ги върне – ще му вземат бизнеса, но няма да му върнат парите“, коментира финансистът.

Валери Симеонов: Контрол в хазарта няма, превърнал се е в Джурасик парк

Припомняме ви, че на 23.01.2020г. предложенията на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 за промени в Закона за хазарта минаха на първо четене в Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание, а самият той пожела  по вода да им върви. Предложенията бяха одобрени от 11 депутати от редиците на ГЕРБ и „Обединени патриоти”.

Комисията по хазарта отдавна си е частна, че и еднолична

NOVINI.BG припомня какво гласят измененията в Закона за хазарта:

Със закона се забранява организирането на хазартни игри, разпространението на билети, фишове, талони или други знаци, както и плащането на печалби на хазартни игри от лица или обекти или вериги от обекти без съответния лиценз. Текстовете предвиждат лотарийни игри, с изключение на томбола, бинко, кено или техните разновидности, да могат да се организират само от Държавното предприятие „Български спортен тотализатор“ след получаване на съответния лиценз. Законът дава възможност в срок до 30 дни от влизане в сила, организаторите, чиито лицензи ще бъдат прекратени са длъжни да учредят в полза на Държавната комисия по хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на печалбите, които не са изплатени до този момент.

Темата стигна и до премиера Бойко Борисов. Той коментира яростно въпроса, тъй като измененията бяха обвързани с ФК Левски. Борисов напомни, че е болен левскар и обясни, че нищо няма да крие, а този, който лъже, ще си понесе последствията.(Основният спонсор на ФК „Левски“ е бизнесменът Васил Божков).

Борисов: Болен левскар съм, но няма нищо да крия. Който не плаща, му се взима лиценза

Вчера премиера се среща с феновете на Левски, тъй като спонсорът на клуба заплаши той да остане без финансиране, ако му се вземе бизнеса.

Борисов към феновете на "Левски": Ако искате да го има този клуб, акциите трябва да са при вас

„Бизнеси на никой не се вземат“, обаче каза  Борисов пред журналисти преди началото на Министерски съвет. А от АДФИ съобщиха, че обявената от директора на АДФИ сума, която не е събрана от отделните организатори на хазартни игри, се оказва значително по-голяма.

Горанов разпореди проверка на комисията по хазарта за несъбрани 250 млн. лева

Изявлението е във връзка с казаното на директора на АДФИ Георги Начев, че две от фирмите на Васил Божков са ощетили държавата с над 210 млн. лева.

Две от фирмите на Васил Божков ощетили държавата с много повече от обявената от АДФИ огромна сума

На 20 декември миналата година Специализираната прокуратура обяви, че започва проверки на фирми на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, свързани със залози у нас. Беше образувано досъдебно производство за престъпление, извършено през декември 2017 г. в София, посочиха тогава от държавното обвинение. Става въпрос за сигнал от Цветомир и Боян Найденови, който включва също така и данни за изнудване чрез принуда, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда. 

Цветомир Найденов: Ние сме първите, които се осмелиха да се опълчат на Васил Божков за 30 години

През 2014 г. "Националната лотария" не плати нито един лев данък, в резултат на "забравен текст" в закона, според който, тези игри подлежат на облагане. През 2015 г. бе въведен данък 15% от оборота на дружествата с лиценз за извършване на лотарийни игри. Сигналът на Цветомир Найденов е, че от 2015 г. до момента, "Националната лотария" не плаща дължимия по закон данък - 15%, а заплаща 20% такси от комисионни, което е задължение за друг вид хазартен лиценз.

Александър ГеоргиевАлександър ГеоргиевАлександър Георгиев e роден през 1971 г. Има висше юридическо образование от СУ "Св. Климент, председател на Държавната комисия по хазарта (ДКХ)

Държавната комисия по хазарта (ДКХ) ръководена от Александър Георгиев се държи повече от странно, пазейки пълно мълчание по темата.

Според изнесените обвинения от страна на Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в, ДКХ години наред е работела под пълното въздействие на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, акционер в "Национална Лотария" както и в Еврофутбол, Евробет, и др. Многократно са възпрепятствани множество оператори от издаване на хазартни лицензи в България (б.а. - такива са случаите с Betfair, Betstars, Novibet, и др.). Тази порочна практика трябва да бъде един път завинаги прекратена и държавата е необходимо да се намеси решително. 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
47370 40

Свързани новини

Коментари 40

Добави коментар
Путин

2020.01.29 | 22:14

40

Следват Ганчев, Ковачки, Златев, Домусчиеви, Минев, Пеевски и Борисов. Уан мадър Раша то рул тем ол.

"приятел" на Харизанов

2020.01.27 | 16:15

39

Радваме се,че и Вие НАЙ-ПОСЛЕ РАЗБРАХТЕ,"другарю-господин" Кадиев!!!

хайде сега

2020.01.26 | 10:07

37

Как с 74 гласа на ГЕРБ е минал този закон.Госпожа Менда да отговори.

Гошко

2020.01.26 | 12:42

38

А Кадията и Кадийката докога ще изнасят евтения ток от АЕЦ, а на нас ще продават скъпия?

2020.01.25 | 21:28

36

Triabva na vsicki vi ot BSP da se vzeme Buisenessa.

Toi ne e vash, a na balgarskia Narod, kradci NEkADARNI!

razstrel i konfiscacia na cervenite kratuni!

cetete na Marx manifesta vashta mama , a ne kapitala, nali ste socialisti gnusni komuneta!

наглия

2020.01.25 | 21:03

35

А това което смъкваш от любимите ти магистрали чрез подставени фирми къде криеш.?

Ивайло

2020.01.25 | 20:01

34

От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387

bbb

2020.01.25 | 19:46

33

тоя е пълен боклук и измамник, супер наглец и измекяр....

....

2020.01.25 | 15:03

26

Те затова в системата на мвр си назначи ха дпс и герб само техни хора. Живи и здрави. И който повече знае, Той повече страда. Лорд Байрон поет. Винаги, когато можеш се смей ...

Кико

2020.01.25 | 18:17

32

Щом си лорд Байрон, значи си пиперуда! Лети, лети!

Аз

2020.01.25 | 15:53

28

но е време държавата да си прибера всичко нейно за това ли бяха тези протести да не бъде избран главния ПРОКОРОР ГОСПОДИН ГЕШЕВ и президента и БСП го НИНОВА хахаха .ГОСПОДИН ГЕШЕВ успех с работата ви и свършете това кадето е започнато

Мая Беспартийна

2020.01.25 | 18:14

31

Ей Гоше, не можа Толко години да се "за качиш" на тази ясла!

2020.01.25 | 13:56

13

Kadiev izgelzda izliucitelno informiran kak stava korumpiraneto i tova s razkracvaneto!

Iavno e mnogo glupav kato razkazva tezi neshta ot 1. lice!

Spec prok.uraturata i Geshev triabva da se samosezirat vednaga sled tezi SAMOPRIZNANIA
na cervenia de.bil, drugoto koeto tvardi e samo hipoteza.

Аз

2020.01.25 | 16:02

30

всичко е ясно но не осъзнавам как БСП тези създатели на мафията и всички СХЕМИ в държавата ВРЕМЕ е те да са на подсъдимата скамейка истената ВЕДНАШ да възтържествува справедливост

Добави коментар

Водещи новини