Караянчева: Парламентарният диалог между България и Кипър е много важна предпоставка за развитието на двустранните отношения

  • 24 януари 2020 16:13

  • 465
  • 0
Караянчева: Парламентарният диалог между България и Кипър е много важна предпоставка за развитието на двустранните отношения
©

Задълбочаването на парламентарния диалог между България и Кипър ще помогне за развитието на двустранните отношения в много области. Това беше общото мнение на председателя на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и министъра на външните работи на Кипър Никос Христодулидис. Кипърският външен министър е на посещение в България по покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

 

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на отбеляза традиционно добрите двустранни отношения между България и Кипър и подчерта, че неизползван потенциал за развитие на връзките ни има в областите икономика и туризъм. Би следвало да се обсъдят възможностите България и Кипър да предлагат общ туристически продукт, подчерта председателят на Народното събрание. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на посочи, че България има много и различни природни дадености и може да предложи разнообразен и качествен туристически продукт.

Министърът на външните работи на Кипър Никос Христодулидис подчерта, че между двете държави има отлични двустранни отношения, като акцентира върху възможностите за засилване на парламентарното сътрудничество. Като области от взаимен интерес той открои енергетиката, туризма, образованието и търговията. България и Кипър имат голямо предимство, че и двете страни са в Европейския съюз. Трябва да работим заедно и смятам, че бихме постигнали много добри резултати, добави Никос Христодулидис.

Председателят на Народното събрание и кипърският външен министър бяха единодушни, че ЕС е изправен пред редица предизвикателства. На разговора беше подчертано, че и двете страни подкрепят усилията на страните от Западните Балкани за присъединяване към ЕС. За България това е изключително важна тема и ние ще продължим да подпомагаме тези страни и да пледираме постигнатото от тях в реформите да бъде отчитано, подчерта Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Ако ЕС не изпълни поетите обещания, съществува вероятност тези страни да бъдат разочаровани и процесите на реформи да спрат, добави още кипърският външен министър.

Последвайте канала на

Novini.bg
465 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини