Нинова: Чуйте как се живее две седмици без вода и един ден с вода

  • 24 януари 2020 13:55

  • 1909
  • 9
Нинова: Чуйте как се живее две седмици без вода и един ден с вода
© Пресцентър БСП

Чухте политическите ни спорове и аргументи за вота на недоверие, но бих искала да ви представя част от хората, които бяха дошли. Това са жители на Севлиево. Едно е политическият спор от залата на парламента, а съвсем друго е да чуете човешката история за това как се живее 2 седмица без вода и един ден с вода след това. Това заяви председателят на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в парламента.

Димитър Тонев, жител на севлиевско село заяви, че всяка година, по няколко месеца, когато настъпи засушаването, 7-8 села в  общината остават без вода за по две седмици. Той обясни, че след това я пускат за няколко часа, а голяма част от селата дори не могат да ползват тази вода и след това –отново две седмица хората остават без вода. Миналата година бяха отпуснати 8 милиона лева за решаване на този проблем, които по наша преценка бяха използвани нецелесъобразно в ремонт на довеждащ водопровод към пречиствателната станция, каза още той. По думите му загубите по трасето до потребителите варират в рамките на 90 %. Мисля, че беше неразумно, неправилно и престъпно безотговорно да се ремонтира довеждащ водопровод при такива загуби по водопреносната мрежа. Не искам реваншизъм, искам да се реши проблемът, заяви още Тонев. Той сподели, че от отговор до жителите на селата от кмета на общината става ясно, че през миналата година, през пролетта, е трябвало да започне ремонт на най-проблемния участък, при положение че дойдат средства.

Ето график за раздаване на вода в Перник

Тези средства продължаваме да ги чакаме. Притеснително е, че при отминалото обсъждане на Бюджета на общината за 2020 година,  същият този проект е в режим одобрение. Не е ясно за мен кога ще дойдат средствата, каза Тонев, цототан от пресцентъра на БСП.

В нашите села живеем малка част от население на общината, по неофициални данни, около 7 процента. Това означава ли, че трябва да бъдем без вода? Срам ме е от това, че трябва да си нося прането на приятели в града. Имам дете на 2 години. Това мое присъствие не означава политическо обвързване. Благодаря на г-жа Нинова, че ми даде възможност да кажа тези неща, заключи той.

Николина Цолова, общински съветник от Ботевград, сподели, че градът е изправен пред режим на водата. Тя призова отговорните институции да отпуснат средства по проекта за подмяна на централния водопреносен пръстен. От 20 януари е прекратено водоподаването в община Ботевград за всички промишлени абонати и автомивки. Получавам въпроси от собственици – каква политика ще предприеме общината и държавата в тази посока, подчерта още Цолова.

От "Софийска вода" обявиха категорично ще има ли проблем с водоподаването за столицата

Последвайте канала на

Novini.bg
1909 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2020.01.24 | 15:07

2

Ами заведи ги у вас лъжкиньо

2020.01.24 | 18:32

5

Спри най-после да лаеш бе куч*о мръсна. Писна ми от теб, аман.

2020.01.24 | 17:30

4

Изтъпанчила се като сгодена циганка

ДАНЪКОПЛАТЕЦ

2020.01.25 | 00:40

6

Др. К ИМПЕКСОВА, защо си поставила тези етикетчета на хората, сякаш си ги изкарала на разстрел? Използвате аварията в Перник, като тоалетна хартия. Разказа ли им, как приватизира Техноимпекс? Колко ВиК тръбопроводи подменихте при у-нието ви, за да е по-малка аварията? Наглост.

КрасивЗ

2020.01.25 | 10:09

8

Къпана ли си?

2020.01.25 | 08:00

7

Наредила ги е като аптекарски шишета,змия

V.Krum

2020.01.24 | 14:26

1

Абсолютно същия проблем имаме и в с. Здравковец, община Габрово, само дето там водата идва за по малко от час в рамките на една седмица!

2020.01.24 | 15:22

3

в България е за мазохисти

Петя

2020.01.25 | 10:14

9

Правила ли си го с к.н

Добави коментар

Водещи новини