Караниколов: Към момента се ремонтират 7 язовира

  • 24 януари 2020 11:39

  • 298
  • 0
Караниколов: Към момента се ремонтират 7 язовира
© Булфото

Към момента се ремонтират 7 язовира, 58 са в процес на възлагане на ремонт. Това каза министърът на икономиката Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в по време на дебатите по вота на недоверие.

Язовир “Студена” никога не е бил обект на стопанисване от Министерството на икономиката. Когато всичко аварираше, ние помагахме с техника и хора. Оказахме помощ, и тя беше безценна. Вариантът, който предложихме с довеждане на водите от Белмекен през яз. “Бели Искър” до Перник, е подкрепен от всички институции, дори и от Перник, каза министърът на икономиката.

Нинова към управляващите: Не лъжете перничани, че ще решите кризата за 45 дни

По отношение на информацията за ремонтите на язовирите: отворете страницата на Министерство на икономиката. Вътре ще видите броя на язовирите. В момента са 182. Вътре ще видите тези с открити строителни площадки, мисля, че бяха 45. Реално в момента се извършва строителство в 7 от тези язовира, посочи още Караниколов.

По думите му към момента има процес на възлагане на ремонта на още 58 язовира към тези 182. „В последния един месец се наложи да отклоним малко работна сила в Перник. Вчера след предложението на Строителната камара, че те ще помогнат със сили и техника, ние отново ще се фокусираме върху язовирите.

Последвайте канала на

Novini.bg
298 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини