Ивелина Василева към БСП: Критикувате, но не давате решение

  • 24 януари 2020 11:06

  • 382
  • 2
Ивелина Василева към БСП: Критикувате, но не давате решение
© Булфото (архив)

В мотивите по вота има повече от 20 страници критики за сектор "Води", а само едно изречение в алтернативата на БСП "Визия за България". Това каза председателят на Комисията по околна среда и води и депутат от ГЕРБ Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва по време на дебатите по вота на недоверие.

Грижата за природата е грижа за хората, а чистата и здравословна околна среда е предпоставка за по-добри условия на живот. Затова нашето отношение към днешния дебат е сериозно. Ние внимателно се запознахме с мотивите към внесения от БСП вот на недоверие. За жалост не виждаме същото сериозно отношение от страна на колегите към днешния дебат. Колеги, не ни изненадахте, защото това, което демонстрирате е не конструктивен и градивен подход, а самоцелни критики и стремеж за създаване на паника, истерия, напрежение и подсилване страховете на хората. Политиките по околна среда изискват експертност, грижа и стратегически подход. В околната среда вредите се нанасят бързо, но възстановяването отнема дълги години. Затова трябва да се подхожда с много висока степен на отговорност, заяви Василева.

Нинова към управляващите: Не лъжете перничани, че ще решите кризата за 45 дни

Още от 2009 г. работим за законодателна рамка, която е изцяло хармонизирана с европейската. Държим на строг контрол, защото посегателството срещу околната среда е посегателство срещу хората. Там, където има слабости и пропуски, всеки носи своята отговорност. Твърдите, че много пъти сте повдигали темата, но нямате нито едно законодателно предложение. Напротив, подкрепяте нашите, което означава, че одобрявате политиката ни. Давате заявка за управление, но на практика нямате какво да предложите. Вашата алтернатива е "Визия за България", където темата за околната среда е тотално неглижирана. На темата са отделени само няколко абзаца. Критикувате, но не давате решение. В мотивите по вота има повече от 20 страници критики за сектор "Води", а във вашата алтернатива има само едно изречение за водите, коментира Василева.

По думите ѝ БСП няма как да пренебрегнат направеното дотук. Десетилетия наред нямаше инвестиции във ВиК сектора.Само за няколко години иградихме над 2500 км ВиК мрежа и пречиствателни станции за отпадъчни води, 51 на брой. Повече, отколкото са построени по време на целия зрял социализъм, заяви още Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва.

Георги Марков: БСП искат пир по време на чума

 

Последвайте канала на

Novini.bg
382 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Пенсионер

2020.01.24 | 14:51

2

Я колко пречиствателни станции!!! 100% повече от 1856 година!

имат решение

2020.01.24 | 13:33

1

С кофи ще пренасят водата! И понеже са идиоти ще напълнят язовира за нула време!

Добави коментар

Водещи новини