Има съгласие в Малката коалиция за допълнителния отпуск за непушачи

  • 24 януари 2020 07:45

  • 456
  • 1
Има съгласие в Малката коалиция за допълнителния отпуск за непушачи
©

Предлагаме промяна в Кодекса на труда, заяви  Красимир Богданов - депутат от Обединени патриоти във връзка с преложението за повече отпуск за непушачите.

Той определи това като справедливо решение, с оглед на това, че човек който има вредния навик да пуши, отделя част от времето си за него по време на работа.

ВМРО предлагат 2 дни повече годишен отпуск за непушачите

Според него това решение има отношение към здравето на българската нация. Това е и отговорно решение, което спомага на бизнеса и с което самите работници ще бъдат мотивирани да не пушат по време на работа, обясни още той.

С това решение не искаме да отваряме ново разделение в обществото, заяви Богданов.

Не сме изненадани от мнението на Андрей Слабаков, това си е негов начин на изказ. В Малката коалиция имаме съгласие по тази тема. Тепърва ща уточняваме каква парламентарна подкрепа ще получим. Отваряме дискусията, каза депутатът. В много страни има подобни мерки. Нашето предложение е съобразено с международните практики, каза още той.

Предложението ни не е санкциониращо, а поущряващо, каза той.

Андрей Слабаков: Пенсионната възраст за непушачите трябва да се смъкне на 40 г.

Смятаме, че подобно договаряне между работодателите и работниците не е нужно да намери своето място в Кодекса на труда, тъй като един закон, още повече един кодекс, не може да обхване всички хипотези, които ни предлага животът. На фирмено равнище - като вътрешни правила, могат да бъдат договорени подобни допълнителни отпуски, заяви от своя страна Жасмина Саръиванова - директор на "Защита на работодателските интереси" към Българската стопанска камара.

Последвайте канала на

Novini.bg
456 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
TT

2020.01.24 | 08:21

1

Какво разделение бе мишоци. Вашата идея е подсъдна, защото нарушава основни човешки права. Вие имате ли представа къде се намирате?
По-добре да забранят пушенето изобщо, като наркотиците и да се сложи край. И без това ликвидираха тютюнопроизводството.

Добави коментар

Водещи новини