Емил Димитров е разпоредил ТЕЦ "Бобов дол" да преустанови изгарянето на отпадъци

  • 23 януари 2020 18:47

  • 665
  • 3
Емил Димитров е разпоредил ТЕЦ "Бобов дол" да преустанови изгарянето на отпадъци
© Булфото (архив)

ТЕЦ "Бобов дол" да преустанови изгарянето на отпадъци, докато не въведе в ред изискванията от комплексното си разрешително, е разпоредил министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и. Това той каза след срещата, която имаше в Министерството на околната среда и водите с представители на рециклиращата индустрия.

Димитров посочи, че преди няколко дни са били в Бобов дол, където са повикани да окажат съдействие на прокуратурата, която извършва проверка там.

Спират една от инсталациите на ТЕЦ „Бобов дол“

Установено е било, че няма превишение на вредните емисии и не са горени опасни продукти. При направени прегледи на видеосистемата на прдприятието обаче е констатирано, че са горени отпадъци, въпреки че министър Димитров ги е помолил да не го правят, докато не изпълнят всички изисквания, както са според комплексното разрешително, посочи той. Тази констатация е потвърдена и от изпратената днес по разпореждане на министър Димитров комисия.

В най-бърз порядък съм помолил да се изпрати принудителна административна мярка заводът да преустанови изгарянето на отпадъци, каза Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и и допълни, че отпадъци ще се горят там едва когато се въведат всички изисквания по комплексното разрешително, предадер БТА.

ТЕЦ „Бобов дол”: При нас няма наличие на опасни отпадъци

Последвайте канала на

Novini.bg
665 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Рано или късно

2020.01.23 | 20:09

1

всички започват да приличат на Кралев.

Hasan

2020.01.23 | 20:18

2

A zaşto sa imali razreşenie da izgaryat bez napraveni podobreniya ?

гост

2020.01.23 | 20:33

3

Поредната Калинка - хореографска ! Боже, защо не пазиш България?

Добави коментар

Водещи новини