Радев: България не допусна нито един български евреин да бъде изпратен в лагерите на смъртта

  • 23 януари 2020 15:06

  • 689
  • 2
Радев: България не допусна нито един български евреин да бъде изпратен в лагерите на смъртта
© Прессекретариат на президента

Петият международен форум за възпоменание на Холокоста събира лидери от цял свят, за да ни припомни един от най-мрачните и срамни периоди в човешката история и да ни предупреди никога повече да не го допускаме. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на преди началото на възпоменателната церемония в мемориалния комплекс „Яд Вашем“ в Израел, с която се отбелязват 75 години от освобождаването на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста. Във възпоменателното събитие участват 47 държавни и правителствени ръководители от цял свят.

,,България е тук с високо вдигнато чело, защото не допусна нито един български евреин да бъде изпратен в лагерите на смъртта и можем само да се гордеем с този подвиг на българския народ, който тук се цени изключително високо'', посочи държавният глава. Президентът призова за обединение на усилията в борбата срещу антисемитизма, ксенофобията и омразата.

Румен Радев: Европейската интеграция на Западните Балкани е от значение не само за региона, но и за цяла Европа

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на подчерта още, че този форум се провежда във време на проблеми и усложнена глобална среда за сигурност и изрази надежда събитието да спомогне за засилване на диалога и укрепване на сигурността.

В Тел Авив Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще се срещне с представители на българската общност и ще присъства на премиерната прожекция на израелско-българския документален филм „Следващото поколение“ на българския режисьор Димитър Гочев.

Държавният глава присъства на възпоменателната церемония в „Яд Вашем“ заедно със съпругата си Десислава Радева.

Последвайте канала на

Novini.bg
689 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Робин Хут

2020.01.23 | 15:18

2

Да и за това Полша са по-добре от нас и всички останали, който ги изпратиха там.

do Gumen GADEV oligofrena

2020.01.23 | 15:14

1

ZAR BORIS III NE dopusna
Balgaria da deportira Evrei,

cerven nagal boklukooo!

Добави коментар

Водещи новини