Станишев разясни как БСП може да детронира ГЕРБ от управлението

  • 22 януари 2020 16:47

  • 4334
  • 9
Станишев разясни как БСП може да детронира ГЕРБ от управлението
© Кадър: Нова телевизия

Вотът на недоверие не е толкова важен, по-важното е да се предлагат алтернативни работещи решения. Хората от Перник, а и в цялата страна очакват работещи решения. Хората очакват на първо място тази криза в Перник да бъде овладяна и да не бъдат допускани подобни проблеми с водата и в други градове. Освен това хората искат и да знаят как се управлява водният ресурс на страната, защото водата ни е национално богатство. Това сподели в студиото на ''Плюс-минус'' по Нова телевизия председателят на Партията на европейските социалисти /ПЕС/ Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

,,Към днешна дата БСП не се припознава като алтернатива на управлението и това е проблем. Загубихме три избора от 2017 г. до днес при условие че можеха да бъдат спечелени. Въпреки това всичко остава в ръцете на БСП. 2019-а беше година на пропуснати възможности, поради което тази година е много важна за БСП и за България, защото догодина предстоят два ключови избора – за президент и за парламент'', коментира Станишев.

Станишев и тази година почерпи журналистите с баница, обяви, че няма да се кандидатира за лидер на БСП

,,Партията трябва да се фокусира върху вътрешната си консолидация, защото сега се хаби твърде много енергия във вътрешни битки. Вътрешната сплотеност се задава като тон от ръководството. Реално в БСП няма структурирана опозиция, а има различни мнения, което би трябвало да се използва като потенциал, а вместо това всеки с различно мнение в партията гледат да го демонизират. Следващият лидер на партията трябва да направи така, че БСП да излъчва по-голямо самочувствие, да има по-ясна политика и да може да убеди обществото, че ние сме по-добри от ГЕРБ'', сподели още лидерът на ПЕС.

,,БСП може да победи ГЕРБ на следващите избори, но за целта партията трябва да бъде консолидирана, а не разединена. Трябва да има и вътрешна енергия, защото в момента няма никаква енергия, което също е притеснително. На следващия лидер не му трябва такава партия, така че все още не е късно да бъдат взети мерки'', посочи той.

Относно избора на следващия председател на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на подчерта, че процесът трябва да бъде прозрачен и в него да има сблъсък на идеи.

,,Не ми харесва това, че БСП се опитва да копира модела на ГЕРБ. Това не е добре, защото няма как да бъдем алтернатива на ГЕРБ, ако ги копираме, защото последните промени в Устава на партията поставят лидера над Конгреса и Националния съвет'', допълни още председателят на ПЕС.

Последвайте канала на

Novini.bg
4334 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
:) :) :D

2020.01.22 | 16:56

1

Електоратът на БСП вече няма и 10 % от населението. Ще седнете на чепа на Боко, ако искате на трона.

:) :) :D

2020.01.22 | 16:58

2

Не съм гербаджия, но умрелите комунисти на БСП вече почти всички са на гробищата. Живите са над 90 години.

123

2020.01.22 | 18:21

3

Да ама не,повече никога с вас,!!!

2020.01.22 | 18:41

4

Абсолютна глупост е, че БСП може да убеди обществото, че са по-добри от ГЕРБ. Три фалита на БСП, и възход на ГЕРБ. Ела и ме убеди другарю, който също със своето управление фалира България. Как да стане, и да искам да гласувам за вас, не мога.

2020.01.22 | 18:44

5

Нинова достатъчно доказа през тези години, че БСП е партия, търчи-лъжи, а се надявате да спечелите изботи. Абсурт.

2020.01.22 | 19:00

6

Станишев не виждам как ще спечелите само с лъжи и кражби хората не забравят

ИСТИНАТА

2020.01.23 | 07:32

8

Със Станишев в "бсп", партията НИКОГА и НИЩО не може да СПЕЧЕЛИ!!!

Иван

2020.01.22 | 20:22

7

Ако можеше да го направиш отдавна щели,но си долен лъжец

Не сме забравили,

2020.01.26 | 21:38

9

Че БСПвъведе плоския данък

Добави коментар

Водещи новини